10 lectii de viata de la Steve Jobs

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 20:17
6646 citiri
10 lectii de viata de la Steve Jobs
Foto: memeburn.com

Pe masura ce ne apropiem de sfarsitul acestui an, ne aducem aminte de oamenii care si-au lasat amprenta asupra lumii in care traim, iar Steve Jobs este cu siguranta unul dintre acestia. Iata zece dintre sfaturile pe care fostul sef al Apple ni le da pentru a putea fi si noi parte din aceasta categorie de oameni ambitiosi si de succes.

Steve Jobs a fost un om abitios, motivat de o dorinta pentru excelenta si perfectiune. A fost un inovator creativ, care a refuzat sa se supuna mediocritatii, noteaza Wealth Wire.

Esecul nu l-a speriat, ci mai degraba l-a impins inainte. Acesta si-a asumat niste riscuri pe care numai antreprenorii adevarati le pot aprecia in totalitate.

Spiritul sau hippie, intelectualismul sau introspectiv si perspectiva optimista asupra vietii l-au dus acolo unde voia sa ajunga in viata. Nimic nu l-a putut retine. Nimic nu a putut feri compania sa de succes.

Iata zece din sfaturile pe care acesta le da oricui vrea sa ajunga departe:

Cunoaste-te pe tine insuti; Fii tu insuti

Cunoaste-ti punctele puternice, dar si slabiciunile. Nu-ti poti atinge visurile daca nu-ti cunosti fibra din care esti creat. Jobs a descoperit cu exactitate cine era, inca din tinerete, si a ales sa nu-si ignore inteligenta cu care a fost binecuvantat.

Nu astepta

Cand Jobs avea doar 12 ani, i-a venit ideea sa-l caute pe Bill Hewlett (fondatorul HP) in cartea de telefon pentru a-l intreba ce parti ii trebuiesc pentru a-si construi propriul aparat de masura frecvente. Aceasta atitudine indrazneata a ramas cu el pana la sfarsitul zilelor sale.

Nimeni nu va face nimic in locul tau. Fii indraznet. Fii curajos si mergi inainte cu orice ai incerca sa faci.

Invata din greselile tale

Nu poti atinge perfectiunea peste noapte. E de asteptat sa gresesti. Insa ce este important e cum reactionezi la acele greseli. Fa greseli, recunoaste-le, invata din ele si mergi mai departe. E simplu.

Lasa deschise usile pentru excelenta

Jobs a cautat iluminarea spirituala, purificarea corpului si excelenta in toate lucrurile. Niciodata nu a spus "nu" daca gasea ceva care se potrivea cu idealul sau de perfectiune. Era dispus sa accepte toate unghiurile de abordare pentru a gasi tehnica perfecta care sa duca la produsul perfect.

Detine controlul

Sa fii atent la detalii este un detaliu care te poate duce departe. Produsele Apple sunt o dovada a acestei filozofii. E posibil ca Jobs sa fi fost un maniac al controlului, insa acest lucru a dat rezultate. Pentru el, fiecare produs era o extinsie a propriei persoane.

Creeaza-ti propria realitate

Traieste viata pe care o iubesti. Daca nu esti fericit cu locul unde te afli, cu ceea ce faci, sau cu ceea ce esti, incearca sa faci o schimbare. Nimic nu este gravat in piatra. Nu lasa nemultumirea sa se instaleze, actioneaza si fa ceva diferit!

Fii convingator

Jobs putea sa-si convinga angajatii sa faca lucruri care pareau la limita imposibilului. Cum? Prin sofisticata arta a persuasiunii. Avand o tehnica unica, la limita manipularii, reusea sa convinga oamenii sa faca lucruri cu rezultate mai mult decat satisfacatoare.

Fa ceva maret, apoi fa ceva si mai bun

Nu-i deajuns sa faci ceva mareti si apoi sa fi satisfacut cu asta. Fa ceva maret apoi incearca sa faci ceva si mai bun. Daca Jobs nu ar fi esuat la randu-i in cariera, probabil ca nu ar fi avut acelasi succes in restul carierei.

Ia deciziile intelepte

Liderii esueaza daca nu sunt in stare sa ia decizii dure cat mai rapid, lucru care poate sa-i coste si popularitatea. Daca te concentrezi prea mult sa fi placut si iei decizii doar ca sa-ti salvezi reputatia, vei ajunge sa te vinzi pe tine insuti si pe ceilalti in cel mai scurt timp.

Impartaseste intelepciunea

Jobs si-a dedicat intreaga viata succesului produselor sale. Atunci cand s-a imbolnavit, s-a adresat comunitatii, oferind pilde si sfaturi pentru a trai o viata buna. Astfel, a lasat o mostenire de neuitat.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Steve Jobs sfaturi viata, #mostenire Steve Jobs pilde, #Steve Jobs Apple iPhone , #stiri Steve Jobs