Cum a fost servit un american in Valahia: "Un lichid respingator, care ar fi trecut drept otet in orice alta parte a lumii, era vin valah"

Sursa: Adevarul
Vineri, 27 Mai 2016, ora 04:05
166 citiri
In anul 1854, atras de mirajul orientului, James Oscar Noyes, un tanar doctor din Statele Unite, porneste spre teatrele de lupta ale Razboiului Crimeii, dornic sa fie martorul marilor fapte ale timpului sau. In calatoria de la Viena la Constantinopol face oprirea obligatorie la Bucuresti, unde Mazar Pasa ii gaseste un post de chirurg in armata otomana. Patru ani mai tarziu, intors acasa, va publica prima carte despre romani scrisa de un american. Este o marturie pretioasa a momentului istoric ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.