Cum au fost vanduti evreii romani de catre comunisti in schimbul porcilor, vitelor si ovinelor: "Evreii, germanii si petrolul sunt cea mai profitabila marfa"

Sursa: Adevarul
Marti, 21 Aprilie 2015, ora 06:30
135 citiri
Radu Ioanid scoate la lumina o afacere prin care statul comunist roman a "scapat" de evreii din Romania, prezentand documente socante din arhivele serviciilor romanesti de informatii externe, intre 1959-1989.
La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in Romania traiau aproximativ 350.000 de evrei, majoritatea in Vechiul Regat. In afara URSS, Romania era tara cu cel mai mare numar de evrei din Europa. In timpul conducerii Anei Pauker, pana in 1952, aproximativ 100.000 de evrei au plecat ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.