Evreii din Timisoara se afla la finalul Pastelui: "Sarbatoarea de Pesah ne aduce aminte de viata amara a evreilor in robia egipteana"

Sursa: Adevarul
Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 18:18
74 citiri
Pastele evreiesc a inceput in 22 aprilie si se celebreaza timp de opt zile. In aceasta seara se incheie celebrarea de opt zile a Pesahului. In timp ce crestinii prin Paste sarbatoresc invierea lui Hristos, evreii celebreaza eliberarea din robia egipteana. Cum au onorat membrii comunitatii evreilor din Timisoara aceasta Sarbatoare a Eliberarii? "Prin cele doua seri de Seder Pesah, prin rugaciune, prin faptul ca nu am mancat in toata aceasta perioada dospite ci doar Azima sau Matzah. Sarbatoarea ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.