FOTO Mare sarbatoare svabeasca la Sacalaz. 250 de ani de la colonizarea localitatii cu germani. "Tinerii nu stiu romaneste dar sunt fascinati de Banat"

Sursa: Adevarul
Vineri, 29 Mai 2015, ora 23:33
268 citiri
Mare sarbatoare la Sacalaz. Peste 300 de svabi banateni au incins un kirvei ca in vremurile bune ale comunei. Fii satului s-au intors pe meleagurile natale pentru a participa la sarbatoarea a 250 de ani de la colonizarea Sacalazului (Sackelhausen, Szakalhaza) cu etnici germani.
Evenimentul a fost organizat de Organizatia Sacalazenilor de la Reutlingen si Asociatia Svabilor Banateni din Munchen. Cazul svabilor de la Sacalaz este unul aparte, aproape toti cei emigrati in Germania au ajuns la ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.