Heiner Wittmann va sustine doua conferinte la Timisoara

   

Specialist al relatiilor franco-germane, Wittmann va conferentia la Timisoara, in germana si franceza, la invitatia Institutului francez si a Centrului Cultural German.

Heiner Wittman a facut studii de istorie, de stiinte politice, de literatura si lingvistica franceza la Paris si la Bonn, a publicat lucrari despre Sartre si Camus si este un specialist al relatiilor franco-germane. In 2006 a lansat un blog franco-german, "France-Blog" (www.france-blog.info), care numara astazi 1600 de articole.

Acesta va sustine doua conferinte in orasul de pe Bega, in cadrul carora va vorbi despre cei 50 de ani de prietenie si cooperare dintre Germania si Franta. Pornind de la apropierea dintre cele doua tari, in cea de-a doua jumatate a secolului XX, apropiere fundamentata de Tratatul franco-german din ianuarie 1963, Wittmann va ajunge in zilele noastre, aratand felul in care, in pofida oricaror probleme, Germania si Franta au reusit sa fie motorul integrarii europene, dialogul dintre cele doua tari continuand sa reprezinte un progres pentru Europa.

Heiner Wittmann va sustine, luni, 28 ianuarie, o conferinta in limba germana si una in limba franceza. Prima va fi cea sustinuta in limba germana, la liceul Nikolaus Lenau, incepand cu ora 13. A doua conferinta va fi sustinuta in limba franceza, la salonul de ceai al librariei Carturesti Mercy, incepand cu ora 17. La ambele conferinte intrarea este libera.
Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 16:09
Sursa: Vestul

Vestul
Cele mai citite stiri
Surpriza la un control de rutina al politistilor pe o sosea din Banat. Ce-au descoperit in bagajele unui barbat din Timisoara
TIMISOARA. Faceau un control in trafic si au tras pe dreapta mai multi soferi. Se intampla in Baile ...
Scandal intre doctori dupa moartea unei tinere mame in sectia Ginecologie!
Seful Sectiei "Obstetrica Ginecologie" din Spitalul Judetean de Urgenta Resita este acuzat de abuz ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor