La 81 de ani, a venit din Argentina sa mai vada o data satul natal din Banat: "Toata viata am simtit ca am fost dezradacinata"

Sursa: Adevarul
Marti, 13 Iunie 2017, ora 00:52
107 citiri
La intalnirea svabilor banateni organizata la Timisoara, a venit si Ingeborg Block-Orso, in varsta de 81 de ani. De la mare distanta. Tocmai din Argentina. Ghilad se afla la 38 de kilometri de Timisoara si 10 kilometri de Deta, la 30 de kilometri de granita cu Serbia. Nu a fost unul din satele svabesti, dar cu toate astea si aici a locuit in perioada interbelica, o minoritate de aproximativ 500 de germani. Printre ei Ingeborg Block-Orso. Avea doar opt ani cand Romania a intors armele impotriva ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.