Povestea Republicii Banatene, forma statala care a supravietuit patru luni. A fost proclamata de un avocat evreu la sfarsitul Primului Razboi Mondial

Sursa: Adevarul
Sambata, 25 Noiembrie 2017, ora 17:36
140 citiri
Dezmembrarea Imperiului Austro-Ungar, la finalul Primului Razboi Mondial, a dus la crearea unei Republici Banatene, care a avut o scurta existenta, intre 31 octombrie 1918 si 21 februarie 1919. Fauritorul ei a fost avocatul evreu Otto Roth, care si-a continuat apoi activitatea profesionala si politica in Timisoara. Unul dintre subiectele din istoria Romaniei despre care s-a scris si vorbit foarte putin este cel legat de Republica Banateana, proclamata la sfarsitul Primului Razboi Mondial.

Se ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.