Primul film "Dracula" din lume, realizat dupa un roman publicat la Timisoara. A aparut cu un an inaintea legendarului "Nosferatu"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 15:57
113 citiri
Primul film despre contele Dracula a aparut cu un an inainte de faimosul "Nosferatu", dupa o carte scrisa la Timisoara. In anul 1922, aparea filmul "Nosferatu", prima ecranizare a romanului "Dracula" scris de irlandezul Bram Stoker. Era un film mut german in cinci acte, regizat de Fridrich Wilhelm Murnau. In 1931, avea sa apara in America, la Universal Studios, filmul "Dracula" regizat de Tod Browning, cu Bela Lugosi (nascut la Lugoj, in 20 octombrie 1882) - care a devenit o figura iconica a ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.