Unul dintre eroii discreti ai Revolutiei din Timisoara: "Calea Martirilor este numele meu. Voi, tinerii, nu intelegeti ce inseamna libertatea"

Sursa: Adevarul
Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 19:16
100 citiri
Nicu D. nu se considera nici pe departe erou si, desi a acceptat sa ne povesteasca prin ce a trecut in decembrie 1989, a vrut ca numele lui sa ramana anonim: "Numele meu este Calea Martirilor". Nu vrea sa apara nici in poza: "Ar fi nedrept fata de cei cu care am fost in strada".
In decembrie 1989, Nicu tocmai implinise 30 de ani si locuia in Calea Girocului. In data de 16 auzise despre miscarile din oras si vazuse Militie in zona Complexului Studentesc. In data de 17 Decembrie, o portiune din ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.