"Udatul fetelor", aprinderea focurilor in cimitire si sfintirea uleiurilor pentru bolnavi, in bisericile Romano-Catolice, traditii de Paste din Banat

Sursa: Adevarul
Joi, 17 Aprilie 2014, ora 13:09
312 citiri
Astfel ca referindu-ne la zona Banatului, obiceiurile de Paste sunt intercalate cu mai multe culturi si fiecare a preluat de la cealalta partile care i-au placut mai mult.

O importanta zi este considerata a fi Joia mare, cand se sfintesc in bisericile romano-catolice uleiurile pentru bolnavi, pentru botezuri etc. La liturghia Cinei de Taina, de seara, se face spalatul picioarelor.

Exista o legenda in satele banatene care spune in aceasta zi un personaj mitologic feminin, numit Joimarita, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.