Accidentul aviatic din Apuseni, dupa un an: Primele date despre starea motoarelor si antena

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 15:57
3447 citiri
Accidentul aviatic din Apuseni, dupa un an: Primele date despre starea motoarelor si antena
Foto: PS News

La un an de la tragedia din Apuseni, din 20 ianuarie 2014, in care pilotul Adrian Iovan si o studenta la Medicina au murit dupa ce avionul in care se aflau s-a prabusit, cauza accidentului este inca necunoscuta.

Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) a informat, luni, intr-o declaratie preliminara, ca ancheta privind siguranta este in curs de finalizare, prezentand cateva rezultate provizorii.

Un an de la tragedia aviatica din Apuseni, marcat la locul accidentului

Printre acestea s-au numarat si informatii legate de starea motoarelor in momentul producerii accidentului, care erau functionale, potrivit unui raport intocmit in Statele Unite, de catre producatorul acestora.

Reprezentantii CIAS au mentionat ca centrul a analizat starea de functionare a motoarelor la momentul producerii accidentului, "prin intermediul reprezentantului acreditat al NTSB (National Transportation Safety Board), in laboratorul producatorului, respectiv Lycoming Engines din SUA".

Raed Arafat vorbeste despre accidentul din Apuseni, la un an de la tragedie

In raportul intocmit, continua CIAS, producatorul motoarelor a precizat ca nu a detectat anomalii tehnice "care sa indice afectarea puterii motoarelor in conditiile de testare".

De asemenea, in documentul CIAS se mai arata ca antena care ar fi trebuit sa emita semnalul pentru localizarea epavei era rupta, ea nefiind gasita la locul prabusirii. Totusi, nu se stie daca aceasta s-a rupt in timpul impactului sau daca ea lipsea dinainte.

Accidentul aviatic din Apuseni: La un an de la tragedie, ancheta s-a impotmolit la CIAS

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, declara saptamana trecuta ca ancheta in cazul accidentului aviatic din Apuseni se deruleaza in continuare, dar pana la aceasta ora nu este finalizata nicio expertiza.

La un an de la accidentul din Apuseni, nicio expertiza nu e gata

Marti, 20 ianuarie, se implineste un an de la accidentul aviatic din Muntii Apuseni, soldat cu doi morti, pilotul Adrian Iovan si studenta la Medicina Aura Ion, si cinci raniti.

Procurorii au facut numeroase audieri pana acum, printre cei chemati sa dea declaratii numarandu-se si ministrii Radu Stroe si Mircea Dusa, conform comunicatelor publicate pe site-ul Ministerului Public.

D.T.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#raport accident Apuseni, #raport accident Apuseni CIAS, #accident Apuseni motoare , #Accident avion Apuseni