Basescu, la inceputul sedintei CSAT: Domnule premier, vi-l asumati in totalitate?

Duminica, 02 Februarie 2014, ora 17:18
8699 citiri
Basescu, la inceputul sedintei CSAT: Domnule premier, vi-l asumati in totalitate?
Foto: Administratia Prezidentiala

Sedinta CSAT la care se discuta despre accidentul aviatic din Muntii Apuseni si modul in care autoritatile au intervenit a inceput, duminica, la ora 16:00 si s-a terminat dupa o ora si un sfert.

In afara de ministrul Economiei, Andrei Gerea, toti membrii CSAT au venit la sedinta pe la o alta intrare, nu cea unde presa asteapta concluziile acestei intalniri. Sedinta a inceput cu membrii CSAT, abia apoi intrand in sala cei doi invitati - ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, si seful STS, Marcel Opris.

Potrivit Realitatea Tv, la intrarea in sala de sedinta Basescu l-a intrebat, serios, pe Victor Ponta: "Domnule premier, vi-l asumati in totalitate?". Nu se stie exact la ce s-a referit seful statului, insa jurnalistii speculeaza ca, cel mai probabil, vorbea despre raportul guvernamental intocmit la cererea lui Ponta despre modul in care autoritatile au intervenit in operatiunile de cautare si salvare a victimelor.

Surse citate de Realitatea Tv mai spun ca s-ar putea ca doi membri ai Cabinetului Ponta, Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, si Mircea Dusa, ministrul Apararii, ar putea fi schimbati.

Sedinta CSAT a fost convocata "ca urmare a solicitarii a cinci membri ai CSAT primita in data de 24 ianuarie", se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Este vorba despre cinci membri ai Guvernului, a explicat premierul Ponta.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT figureaza doar doua puncte. Mai intai premierul Ponta va prezenta "raportul privind gestionarea de catre autoritatile administratiei publice cu responsabilitati in domeniul situatiilor de urgenta, conform legislatiei in vigoare, a evenimentului de aviatie din data de 20.01.2014 in care a fost implicata aeronava BN-2, inregistrata YR-BRP".

La punctul doi, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris, va prezenta, de asemenea, un raport privind "activitatile desfasurate conform legilor, metodologiilor si procedurilor interinstitutionale existente in legatura cu evenimentul aviatic".

Pilotul Adrian Iovan si studenta la medicina militara Aura Ion si-au pierdut viata in urma unui accident aviatic produs luni, 20 ianuarie, in Muntii Apuseni, in jurul orei 16.00. La bord se aflau doi piloti si o echipa formata din cinci cadre medicale, care se deplasa de la Bucuresti la Oradea pentru a prelua un ficat necesar efectuarii unui transplant la Spitalul Fundeni.

Avionul a aterizat fortat, dar toti pasagerii au ramas in viata, chiar daca unii dintre ei au suferit rani foarte grave. Medicul Radu Zamfir a sunat la 112 si a tinut telefonic legatura cu autoritatile. Din pacate, institutiile responsabile cu localizarea epavei si salvarea supravietuitorilor s-au miscat foarte greu.

Victimele au fost gasite dupa 7 ore de cautari, de cativa padurari din zona. Pilotul Adrian Iovan a murit dupa circa o ora si jumatate de la aterizare, iar studenta Aura Ion a decedat la miezul noptii.

Vicepremierul Gabriel Oprea a coordonat o ancheta care a durat doua zile si s-a finalizat cu un raport prezentat premierului. Concluziile raportului au dus la mai multe demiteri si demisii, printre cei care au platit cu functia pentru cele doua vieti pierdute numarandu-se seful ROMATSA, seful ISU, dar si ministrul de Interne, Radu Stroe.

A.S.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Basescu sedinta CSAT avion, #accident avion Apuseni CSAT, #demitere STS Opris CSAT , #Accident avion Apuseni