Explicatia halucinanta a sefului demisionar de la IGSU: La munte nu-i ca la campie, cum iarna nu-i ca vara (Video)

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 13:37
5842 citiri
Explicatia halucinanta a sefului demisionar de la IGSU: La munte nu-i ca la campie, cum iarna nu-i ca vara (Video)
Foto: Arhiva

Fostul sef al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Ion Burlui, care a demisionat, miercuri, in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni, a vorbit despre situatia dramatica, recunoscand ca are remuscari pentru victimele tragediei.

Acesta a tinut sa faca o serie de precizari cu privere la "demisia de onoare din functie", sustinand ca "nicio actiune practica, inclusiv o interventie in situatii de urgenta, nu poate fi desfasurata in conditii de perfectiune totala; nu exista un sistem cu risc 0 in functionare", potrivit Digi24.

Burlui considera ca echipajele de interventie si-au facut datoria, dar ca "asa cum 'iarna nu-i ca vara' si la munte nu este ca la campie. Oamenii care au intervenit in munti sunt aceiasi care intervin in toate situatiile, riscandu-si viata pentru a o salva pe a altora".

Tragedie aviatica in Apuseni: Seful IGSU si-a dat demisia: Am facut-o pentru colegii din teren

"Ca au ajuns primii la locul accidentului localnicii, este foarte bine. Le multumesc in modul cel mai sincer. Dar acasa la tine gasesti un lucru chiar daca este noapte, fiindca stii traseul si unde l-ai pus", a spus fostul sef al IGSU.

El a recunoscut ca are remuscari pentru victimele accidentului aviatic, in care pilotul Adrian Iovan si o studenta la medicina au murit, iar patru medici si copilotul au fost raniti.

"Daca am remuscari pentru victimele accidentului: Da. Dar am aceleasi remuscari pentru toate victimele produse pe timpul situatiilor de urgenta: si cei sase oameni cazuti in canalul Dunare-Marea Neagra acum cateva zile, dar si colegul nostru inghitit de malul de pamant la Fetesti. Ar fi bine daca i-am putea salva pe toti", a marturisit Burlui.

Burlui spune ca s-a incercat interpretarea politica a misiunii

Acesta a acuzat ca s-a incercat interpretarea politica a misiunii operative, "ceea ce nu este normal", pentru ca ministrii "nu iau decizii operative, fiindca nu au competente".

El a adaugat ca presa a mediatizat evenimentul "cu directionare unilaterala", fara a vedea eforturile facute, si ca acest lucru nu este corect

"Si copiii fac greseli in fata parintilor, dar acestia nu-i omoara, fiindca printre altele nu au drept de viata si de moarte asupra lor. Pompierul este copilul acestui popor. Pe copilul tau nu poti sa-l faci 'vierme' si 'incompetent' de fata cu tot satul, in conditiile in care isi sacrifica timpul, familia, viata pentru binele tau si iti place sa te lauzi si sa te asociezi cu el cand ia note bune", a subliniat fostul sef IGSU.

Demiteri dupa tragedia aviatica: Seful Romatsa si un secretar de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

Ion Burlui a demisionat din functie, miercuri, dupa ce premierul Victor Ponta a anunat mai multe demiteri, pentru ca autoritatile au intervenit in circa sapte ore, iar Romatsa si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) au localizat gresit epava avionului.

Tragedie aviatica in Apuseni: Nici seful Romatsa nu are nimic sa-si reproseze - care este motivul demisiei

La scurt timp, seful Romatsa, Aleodor Francu, si-a inaintat, de asemenea, demisia, spunand insa ca nu are ce sa isi reproseze, dar ca o face pentru binele institutiei.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ion Burlui demisie, #sef IGSU demisie, #Ion Burlui explicatii accident Apuseni, #sef IGSU accident avion Apuseni , #Accident avion Apuseni