Tragedie aviatica in Apuseni: Dobritoiu saluta timpul record in care s-a ajuns la avion

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 11:35
5960 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Dobritoiu saluta timpul record in care s-a ajuns la avion
Foto: Realitatea Tv

Corneliu Dobritoiu, presedintele Comisiei de Aparare din Senat, sustine ca Romatsa trebuia sa stie cu precizie locul in care s-a prabusit avionul, adaugand ca asta nu trebuia sa revina STS-ului.

"Comisia de Aparare din Senat nu are responsabilitate directa fata de aceste accident, urmeaza sa vedem rezultatele comisiei de ancheta si abia apoi sa vor lua niste masuri. Pana la STS, trebuie vazuta activitatea celorlate institutii care au dirijat avionul. In acest sens, eu as saluta faptul ca, in conditiile acestea atmosferice, s-a ajuns la aeronava intr-un timp record. (...)

Din punct de vedere al achizitiilor, eu sunt convins ca acestea s-au derulat cum trebuie, eu nu sunt in masura sa ofer detalii, eu cred ca la nivelul Romatsa, a expertizei de acolo, s-au intreprins masuri pentru a se identifica locul exact al aeronavei. Romatsa cunoaste directia de deplasare, se puteau face niste calcule pentru a determina cu o precizie cat mai mare locul aeronavei", a declarat Corneliu Dobritoiu, la Realitatea TV.

Tragedie aviatica in Apuseni: Responsabilitatea, pasata de la unul la altul LIVE

Un avion Britten-Norman BN-2 Islande a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona montana din judetul Cluj, la limita cu judetele Alba si Mures. Avionul se deplasa la Oradea pentru o interventie medicala de transplant de ficat, la bord aflandu-se mai multi medici, dar si o studenta la medicina aflata in practica.

La bordul avionului se aflau 7 persoane, iar doua dintre ele, pilotul Adrian Iovan si studenta aflata in practica, au decedat. Cei doi nu au murit pe loc, in urma impactului, ci, potrivit specialistilor in medicina, din cauza frigului care le-a agravat starea de sanatate.

Un avion medical a aterizat fortat in Apuseni: 7 raniti, salvatorii nu pot ajunge din cauza vremii

Echipele de interventie au reusit sa ajunga la epava aeronavei abia dupa aproape 7 ore de cautari. La actiuni au participat zeci de localnici voluntari, membri ai unui grup de off road care cunostea zona, dar si padurari, politisti, jandarmi si medici.

Cu toate ca supravietuitorii aveau telefoanele mobile in functiune si au discutat cu salvatorii pentru a-i ghida catre locul unde se aflau, identificarea locului accidentului a fost extrem de dificila, iar niciunul dintre serviciile speciale ale statului nu a putut localiza victimele.

Pana in prezent, autoritatile statului nu au reusit sa gaseasca un responsabil pentru faptul ca interventia a durat atat de mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corneliu Dobritoiu accident aviatic Apuseni, #Dobritoiu salvare raniti avion, #Romatsa STS avion prabusit , #Accident avion Apuseni