Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tragedie aviatica in Apuseni: Seful IGSU si-a dat demisia: Am facut-o pentru colegii din teren

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 12:44
5223 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Seful IGSU si-a dat demisia: Am facut-o pentru colegii din teren
Foto: Arhiva

Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Ion Burlui, si-a dat miercuri demisia, iar ministrul de Interne Radu Stroe a semnat deja documentul.

Initial, ministrul nu a acceptat demisia lui Burlui, insa, ulterior, a fost de acord sa semneze actul, potrivit Antena 3. Demisia sefului IGSU vine in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Intrebat de ce a luat aceasta decizie, Burlui a explicat ca a facut acest lucru pentru a nu exista suspiciuni asupra colegilor sai care au cautat victimele.

"Tocmai ca sa nu planeze o suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, in calitate de sef, sa las sa planeze o suspiciune asupra colegilor mei care au lucrat in teren", a lamurit acesta.

"Eu personal am vorbit cu doctorul Zamfir. (...) Mi-a dat repere geografice pe care le vedea pe un ecran, deci nu coordonate", a mai spus Burlui.

Tragedie aviatica in Apuseni: Autoritatile romane dau vina pe rusi - raport oficial

Seful IGSU nu se astepta sa i se ceara demisia

Colonelui declarase anterior, pentru Agerpres, ca nu considera ca are nicio vina in cazul tragediei din munti, dar ca il "doare sufletul" ca accidentul s-a soldat cu victime. El a adaugat ca nu se asteapta sa i se ceara demisia, pentru ca si-a poate depune singur.

"Sunt in masura sa adopt cu demnitate orice masura. Nu astept sa mi-o ceara cineva (demisia - n.red.), pentru ca sunt in masura sa o depun singur. Eu nu imi imput nimic (...). Pe mine ma doare sufletul ca sunt victime asa cum a fost si cazul cu acei sase oameni cazuti cu masina in canalul Dunare - Marea Neagra, asa cum a fost si cu colegul nostru de la Fetesti. Numai in pielea familiei sa nu fii!", a spus Burlui.

Demiteri dupa tragedia aviatica: Seful Romatsa si un secretar de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

Mai multe capete au cazut in urma tragediei aviatice, dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri dimineata, ca a decis sa-i demita din functii pe presedintele Romatsa Aleodor Francu si pe secretarul de stat in Ministerul de Interne Catalin Chiper. De asemenea, premierul a afirmat ca va cere in CSAT si demiterea sefului STS.

"Concluzia, pe care eu o consider intemeiata, este aceea ca in cadrul a trei institutii importante - Ministerul de Interne, Romatsa si STS - lucrurile au functionat inacceptabil de incet.

Am decis astazi inlocuirea din functie a secretarului de stat din MAI, domnul Chiper, solicitarea catre ministrul Transporturilor privind inlocuirea directorului Romatsa si a directorului de operatiuni si voi solicita inscrierea pe ordinea de zi a CSAT inlocuirea sefului STS si a persoanelor direct responsabile", a afirmat Ponta inainte de sedinta de Guvern de miercuri.

Tragedie aviatica in Apuseni: Stroe: Nu am de ce sa-mi dau demisia

Masurile vin in contextul in care institutiile competente au actionat deficiatar in timpul operatiunilor de salvare a victimelor. Autoritatile au ajuns in circa sapte ore la locul unde avionul a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, iar STS si Romatsa au localizat gresit epava. Pilotul Adrian Iovan si o studenta la Medicina au murit, iar celelalte cinci persoane aflate la bord au fost ranite.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ioan Burlui demisie, #sef IGSU demisie, #Ioan Burlui demisie accident aviatic , #Accident avion Apuseni