Tragedie aviatica in Apuseni Un fost ministru de Interne cere demisia lui Stroe: Vietile puteau fi salvate

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 15:51
3466 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni Un fost ministru de Interne cere demisia lui Stroe: Vietile puteau fi salvate

Fostul ministru de Interne, Traian Igas (PDL), ii cere demisia ministrului de Interne, Radu Stroe, pentru tragedia aviatica din Muntii Apuseni, in care doi oameni au murit dupa prabusirea unui avion, dupa ce au stat mai multe ore in frig, neputand fi gasiti.

Senatorul PDL ii reproseaza ministrului, intr-o declaratie pentru Ziare.com, ca nu a creat urgent o celula de criza imediat dupa producerea accidentului.

"De regula, la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, cand eu sau domnul Blaga eram ministri, se constituia rapid un centru de comanda unic, cu un unic comunicator si cu o echipa de oameni care analizau si luau decizii de urgenta cu ce trebuie sa se faca.

Din pacate, acest lucru nu l-am descoperit ieri la Ministerul de Interne. Cred ca vietile celor doua persoane puteau fi salvate daca interventia era facuta in timp util, foarte scurt, si daca exista o implicare mai mare a tuturor factorilor responsabili, sub coordonarea unei celule de criza conduse de ministrul de Interne", ne-a declarat Igas.

Nu aveau ordine la 8 seara!

Mai mult, fostul ministru spune ca, la ora 20, inca nu exista o comanda clara dinspre Ministerul de Interne in legatura cu operatiunea de salvare.

"E inadmisibil modul in care s-a implicat ministerul de Interne. SMURD e o structura de excelenta, doar ca ei au fost prost coordonati. Sa nu uitam ca in fiecare judet Guvernul are un prefect, are institutii de situatii de urgenta - nu ma refer doar pe judet, sunt si in fiecare orasel structuri de interventie. Pe toti ii implici pentru salvarea de vieti omenesti. Doar ca acesti oameni actioneaza la comanda. Daca e data comanda cu intarziere sau gresit, oamenii reactioneaza dupa comanda pe care o primesc.

Dar n-au primit comanda! Sunt in contact cu persoane responsabile din stat si, la ora 8 seara, ei n-aveau o linie trasata de la centru. Doar cand au primit informatii ca sunt si victime s-au miscat si cei din minister. Oamenii aceia (din avion-n.red.) au stat ore in sir in frig, cu rani. Dezinformarea din spatiul public mergea de la o extrema la alta. Noroc cu autoritatile locale - ii felicit pe primari - si oamenii din zona care s-au implicat. Ministrul Radu Stroe ar face un gest onorabil prin renuntarea la acest minister", mai spune Igas.

Au fost multe dezinformari

Traian Igas a mai acuzat si felul in care s-a comunicat in spatiul public de catre cei implicati.

"Era primul lucru ce trebuia facut. Avem precedente in acest sens - de mai multe ori s-au constituit celule de criza, inclusiv pe ce inseamna comunicare. A fost deficitara aseara, toate posturile de televiziune prezentau diverse situatii, informatiile erau contradictorii. De exemplu, purtatorul de cuvant al PSD, Ivan, cu care am fost intr-o emisiune intre ora 7 si 8 seara, spunea ca are toate datele inca de la ora 5 si ca au ajuns la fata locului salvatorii.

O dezinformare cat casa! Cand discutam de vieti omenesti, n-avem scuze sa nu facem nimic pentru a da dreptul la viata acelor oameni. Daca e sa trag un semnal de alarma, e in directia Ministerului Afacerilor Interne, care de aceasta data a dat dovada de multa superficialitate, iar vectorul principal e ministrul", a mai comentat senatorul PDL.

Tragedie in Apuseni

Un avion de mici dimensiuni, ce a decolat de la Bucuresti luni dupa pranz pentru a preleva organe pentru transplant de la Oradea, a aterizat fortat in muntii Apuseni, cel mai probabil din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Desi raniti, unii grav, oamenii din avion au reusit sa dea de stire ca sunt in viata si asteapta salvatori.

Salvarea, care in acest caz a venit de la cativa locuitori din satele apropiate, a venit insa prea tarziu pentru doi dintre acestia, pilotul Adrian Iovan si o studenta la Medicina Militara.

Tragedie in Apuseni: Doi oameni au murit, se cauta vinovatii

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Igas atac Stroe accident, #Stroe accident Apuseni , #Accident avion Apuseni