Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Convorbirile purtate in cazul accidentului din Apuseni, trimise de ROMATSA la PICCJ

Luni, 17 Martie 2014, ora 22:14
1844 citiri
Convorbirile purtate in cazul accidentului din Apuseni, trimise de ROMATSA la PICCJ

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a trimis procurorilor PICCJ, la cererea acestora, transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei institutii, in timpul zborului aeronavei care s-a prabusit la 20 ianuarie in Muntii Apuseni.

Procurorii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au mai cerut de la ROMATSA si documente referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului, arata reprezentantii Ministerului Public, potrivit MEDIAFAX.

Procurorii au solicitat si Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) fisele de caz referitoare la accidentul aviatic si procedura urmata de operatorii serviciului 112, de la sesizare si pana la inchiderea cazului.

Procurorii au trimis o cerere si Ministerului Transporturilor, prin care solicita punerea la dispozitie a raportului preliminar intocmit de inspectorii Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS).

In perioada 10 - 14 martie, au fost audiati mai multi martori, printre care personal al Scolii Superioare de Aviatie Civila si ofiteri de rang superior din cadrul Jandarmeriei Romane si Inspectoratului General al Aviatiei Civile.

Intre 20 februarie si 5 martie, alte peste 50 de persoane, angajati ai Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale, dar si controlori de trafic aerian, au fost audiate in acelasi dosar.

In acea perioada au fost audiate persoane vatamate si parti civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Scolii Superioare de Aviatie Civila.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie, in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba.

In accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sfanta Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#accident Apuseni inregistrari ROMATSA, #convorbiri ROMATSA Apuseni , #Accident avion Apuseni