Emil Boc, despre tragedia aviatica: Incompetenta USL omoara oameni

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 18:00
1889 citiri
Emil Boc, despre tragedia aviatica: Incompetenta USL omoara oameni

Fostul premier Emil Boc a criticat modul in care s-a desfasurat operatiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni, spunand ca avionul putea fi depistat in 10 minute. Edilul da vina pe incompententa USL, despre care spune ca "ucide oameni".

Potrivit Transilvania Reporter, Emil Boc nu vrea sa "speculeze suferinta umana in politica", dar stie ca la etajul 8 al Ministerului de Interne exista "centrul de comanda care poate sa afle ce se intampla in orice moment in aceasta tara.

Tragedie aviatica in Apuseni Dragnea: Nu Ponta se ocupa de ancheta, ca nu ar mai conduce Guvernul

"Daca informatiile furnizate de STS nu au fost suficiente, comitetul pentru situatii de urgenta avea suficiente parghii in interiorul MAI. Daca vrei sa localizezi pe cineva se poate localiza pe oricine oriunde, va pot spune sigur. Asta e putin revoltator, faptul ca nu s-a apelat la toate instrumentele avute la dispozitie.

Daca se utilizau instrumentele avute la dispozitie si se utilizau corect, in 10 minute se afla locatia exacta a avionului. Cu aparatura de care dispune statul roman, aeronava putea sa fie localizata cu o marja de eroare mai mica de un km, avand in vedere ca vorbim de o zona muntoasa", a declarat edilul Clujului.

Chiper doar se uita la televizor si se intreaba ce se mai intampla acolo

Totodata primarul orasului Cluj-Napoca da vina pe secretarul de stat al MAI, Constantin Chiper, pe care Victor Ponta l-a demis, sustinand ca oficialul "se uita la televizor si se intreba ce se intampla acolo.

"Chiper doar se uita la televizor si se intreaba ce se mai intampla acolo. Incompetenta USL a omorat oameni cu zile. Cel care avea in mana parghiile de comanda este comitetul pentru situatii de urgenta de la MAI, gestionat de un domn Chiper de o incompetenta ce nu am mai intalnit-o vreodata in Romania si deciziile caruia au depins viata unor oameni. El avea comanda directa si putea solicita in orice moment de la orice autoritate a statului interventie, decizie sau implicare si nu sa fie un constatator care transmitea ce auzea din presa.

Demiteri dupa tragedia aviatica: Seful Romatsa si un secretar de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

Nu ar trebui sa pui oameni atat de incompetenti in functii cheie. MAI are posibilitatea de a localiza prin telefonul mobil. Chiper a lasat timpul sa treaca. Nu ROMATSA trebuia sa mearga sa salveze oameni. Trebuia cerut sprijin de la SRI, de exemplu, daca nu se descurcau", a adaugat fostul premier al Romaniei.

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri dimineata, demiterea din functii a directorului Romatsa, Aleodor Francu, si a secretarului de stat in Ministerul de Interne Catalin Chiper. Totodata, a anuntat ca va cere in CSAT demiterea sefului STS.

Seria de demiteri vine dupa modul in care a fost gestionata operatiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din muntii Apuseni, care au fost gasite dupa mai bine de sase ore de incurcaturi.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Emil Boc accident aviatic USL, #incompetenta USL Boc acuzatii, #avion Apuseni salvare victime, #Emil Boc MAI accident aviatic , #Accident avion Apuseni