Tragedie aviatica in Apuseni: Avionul a avut probleme la inspectia tehnica si nu era asigurat

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 17:39
3873 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Avionul a avut probleme la inspectia tehnica si nu era asigurat

Pilotul Adrian Iovan ar fi cerut amanarea zborului de luni - cu aeronava care a plecat din Bucuresti si a aterizat fortat in Muntii Apuseni - dupa ce ar fi identificat probleme la inspectia tehnica.

Astfel, pilotul ar fi cerut amanarea zborului, dupa identificarea problemelor la inspectia tehnica a aeronavei, dar medicii au fost cei care au fost de acord cu decolarea spre Oradea, pentru ca transplantul ce trebuia realizat cu organele ce urmau sa fie prelevate era urgent, transmite Mediafax, citand surse medicale.

Adrian Iovan ar fi spus apoi: "Macar sa trecem de zona muntoasa".

Conform informatiilor publice oferite de ROMATSA, avionul beneficiase de circa 20 de inspectii si reparatii tehnice.

Aeronava nu era asigurata, doar pasagerii

De asemenea, compania care a facut asigurarile spune ca aeronava nu era asigurata, in schimb pasagerii aveau asigurari in caz de accident. Conform Digi24, in acest caz exista doua tipuri de asigurari, una de raspundere civila fata de terti (daca s-ar fi prabusit peste o asezare omenesca) si una pentru pasageri si personal.

Pentru ca aeronava nu avea asigurare facultativa, cum este cea CASCO pentru masini, pierderile materiale vor fi suportate integral de Scoala Superioara de Aviatie civila, proprietarul aeronavei.

Tragedie aviatica in Apuseni Aeronava nu era asigurata, doar pasageri

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a explicat, marti, de ce un avion de zbor mult mai performant si mai rapid decat cel prabusit luni seara, in Muntii Apuseni, nu a fost pus la dispozitia echipajelor medicale ce transportau organe pentru transplant: "Avionul nou a fost folosit in mai multe operatiuni de transplant pana acum. In acest moment, este in revizie la Aerostar Bacau pentru ca ii lipseste o piesa".

Tragedie aviatica in Apuseni: De ce s-a zburat cu un avion vechi si nu cu cel de 1 milion de euro

Medicul Radu Zamfir, unul dintre supravietuitorii accidentului aviatic din Muntii Apuseni, sustine ca el si celelalte patru persoane care au scapat cu viata datoreaza acest lucru pilotului Adrian Iovan.

Tragedie aviatica in Apuseni Medic supravietuitor: Avionul a pierdut un motor. Ii datoram viata lui Adrian Iovan

Tragedie aviatica in Apuseni: Seful Romatsa explica ce s-a intamplat cu avionul

Doua persoane - o studenta la medicina si pilotul Adrian Iovan - au murit, luni, intr-un accident aviatic in Muntii Apuseni. Alte cinci persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenta din Cluj.

Avionul, care avea la bord cadre medicale ce se deplasau din Bucuresti la Oradea pentru prelevare de organe necesare unui transplant, a fost nevoit sa reduca din altitudine, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Din vina cetii dese, aeronava s-a izbit de un brad, intr-un varf de deal in Muntii Apuseni in zona localitatii Horea, din judetul Alba. Salvatorii au reusit sa ajunga la locul accidentului dupa aproximativ 6 ore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#inspectie tehnica avion Apuseni, #probleme tehnice avion prabusit, #asigurare avion prabusit Apuseni , #Accident avion Apuseni