Tragedie aviatica in Apuseni: Cine era Aurelia Ion, tanara moarta in urma accidentului

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 14:45
5312 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Cine era Aurelia Ion, tanara moarta in urma accidentului

Tanara moarta in urma accidentului aviatic de luni avea 23 de ani, era ofiter-student in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti si facea un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni, informeaza MApN.

Conform unui comunicat al MApN remis, marti, sublocotenentul Aurelia Ion, ofiter-student in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, a decedat luni, in urma accidentului aviatic ce a avut loc in Pasul Ursoaia, judetul Cluj.

Tragedie aviatica in Apuseni: Studenta care a murit nu trebuia sa se afle in avion

Aurelia Ion, in varsta de 23 de ani, efectua un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tanara s-a implicat voluntar in numeroase activitati pe linie medicala, precizeaza MApN.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale transmite condoleante familiei indoliate.

Medicul sef al UPU Cluj, Adela Golea, declara ca tanara a fost gasita in stop-cardio respirator de catre echipajele care au ajuns la fata locului.

Tragedie aviatica in Apuseni: Reactia STS, la 19 ore dupa dezastru - cand a fost localizat avionul (Video)

Ea a precizat ca fata avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicala si era in stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade si ca s-a incercat resuscitarea acesteia pe toata durata interventiei de coborare a celorlalte cinci victime, insa manevrele au esuat.

Coordonatorul de transplant Victor Zota a spus ca tanara mai participase la prelevari de organe, facea voluntariat si "era dedicata meseriei cum rar gasesti".

Tanara care a decedat nu era din echipa de prelevare, era studenta in stagiu

"Era studenta in stagiu la Fundeni, nu facea parte din echipa de prelevare. Decizia ca aceasta sa mearga la Oradea apartine sefului echipei, respectiv doctorul Zamfir. Doctorul Pivniceru, de la Spitalul Sfanta Maria, a vrut sa mearga sa participe la prelevarea de organe intrucat unitatea sanitara din care face parte a fost acreditata pentru transplant, doctorul Calu face, de asemenea, un curs de perfectionare, chiar daca lucreaza la un spital unde nu se face transplant, iar doctorul Ianceu se pregateste sa faca prelevare la spitalul din Oradea", a spus profestorul Irinel Popescu, seful Clinicii de Chirurgie Digestiva si Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni.

Tragedie aviatica in Apuseni: Dezvaluiri cutremuratoare ale salvatorului care a gasit epava

Potrivit profesorului Irinel Popescu, nu a fost nevoie sa plece din Bucuresti o asistenta intrucat la Oradea exista o asistenta pregatita in acest sens.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban, a spus ca studenta era dornica sa invete si s-a oferit ca voluntar sa faca parte din echipa.

Un avion medical a aterizat fortat in Apuseni: 7 raniti, salvatorii nu pot ajunge din cauza vremii

Pilotul Adrian Iovan si o studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusi sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Aurelia Ion tanara moarta accident, #studenta murit avion Apuseni, #studenta rezident murit avion, #Adrian Iovan accident avion , #Accident avion Apuseni