Tragedie aviatica in Apuseni Copilotul avionului: Nu am reusit sa sun la 112

Joi, 20 Februarie 2014, ora 22:10
7098 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni Copilotul avionului: Nu am reusit sa sun la 112
Foto: Digi24

Copilotul Razvan Petrescu a facut, joi, primele declaratii despre accidentul aviatic din Apuseni, la o luna de la producerea acestuia. Conferinta de presa a fost sustinuta la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, acolo unde copilotul a stat internat vreme de o luna.

Petrescu a spus ca nu a reusit sa sune la 112, desi a incercat, acesta fiind si motivul pentru care si-a contactat tatal.

"A trecut doar o luna, momentul este cald, imi amintesc de momentul de dinainte de impact. Am avut un moment de inconstienta dupa impact, m-am trezit undeva in stanga, langa avion, mi-am evaluat starea de sanatate, am vazut ca imi pot misca degetele de la picioare, la picioare aveam fracturi, bratele erau in regula.

Tragedie aviatica in Apuseni: Dezvaluiri cutremuratoare ale salvatorului care a gasit epava

Prima actiune a fost sa ma indepartez cat pot, tarandu-ma prin zapada, fiindu-mi frica de o eventuala explozie. Am primit mult ajutor de la medicul Radu Zamfir, care era in cea mai buna stare de sanatate. M-a ajutat si fizic si psihic, mi-a spus ce e bine si ce nu sa fac. Mi-a spus sa incerc sa nu ma mai misc atat de mult", spus copilotul care se afla impreuna cu Adrian Iovan la mansa avionul implicat in tragedia de pe 20 ianuarie.

Copilotul nu a dorit insa sa raspunda la multe dintre intrebarile jurnalistilor prezenti la conferinta de presa, spunand "ca nu are voie sa dea detalii tehnice, deoarece exista o ancheta in curs".

Tragedie aviatica in Apuseni: Reactia STS, la 19 ore dupa dezastru - cand a fost localizat avionul (Video)

Jurnalistii au continuat sa incerce sa obtina raspunsuri, dar medicii aflati de fata la conferinta au intervenit si au spus ca daca se insista cu intrebarile, conferinta de presa va fi intrerupta.

A incercat sa sune la 112, dar nu a reusit, asa ca si-a sunat tatal

Totusi, Razvan Petrescu le-a spus jurnalistilor ca a incercat sa sune la 112, dar nu a reusit, motiv pentru care si-a sunat tatal.

"Am apelat telefonul imediat cum m-am indepartat de aeronava, am incercat sa sun la 112, mi-a aparut pe ecran conexiune nereusita. La noi, in aviatie, e procedura sa apelezi directorul general al institutiei, dar m-am gandit ca, fiind vorba despre directorul general al companiei, nu poate sa-mi raspunda imediat, asa ca l-am apelat pe tatal meu, care lucreza la aceeasi institutie, ca sa demareze el procedura", a declarat Razvan Petrecu.

Tragedie aviatica in Apuseni: Dezvaluiri cutremuratoare ale salvatorului care a gasit epava

De asemenea, copilotul a spus ca aeronava a fost verificata inainte de decolare, la fel si starea vremii, insa s-a ferit sa ofere prea multe detalii, limitandu-se la a spune ca "a dat deja niste declaratii persoanelor competente".

Asteptam din tot sufletul sa vina cineva sa ne salveze

Copilotul Razvan Petrescu a mai spus ca nu a comunicat cu Adrian Iovan dupa impact, acesta din urma fiind incarcerat in aeronava. "Chiar asteptam din tot sufletul sa vina cineva sa ne salveze", si-a amintit copilotul lui Adrian Iovan.

De asemenea, el a adaugat ca se afla in recuperare, ca va mai petrece o luna sau doua acasa, dupa care isi doreste sa se intoarca la mansa, deoarece este ceea ce ii place cel mai mult sa faca.

Accident aviatic in Apuseni: Medic: Daca nu erau gasiti aseara, am fi vorbit de 7 morti

"Vreau sa multumesc bunului Dumnezeu ca m-a tinut in viata, motilor, persoanelor de acolo care s-au mobilizat sa ne gaseasca si vreau sa multumesc echipelor medicale, celor care m-au readus la viata, am fost tratat cu caldura aici, la Cluj", a conchis copilotul Razvan Petrescu, adaugand ca dupa recuperarea completa le va face o vizita motilor salvatori pentru a le multumi si personal.

Pe 20 februarie, un avion pilotat de Adrian Iovan a aterizat fortat intr-o padure din Muntii Apuseni. La bord se afla o echipa de medici, studenta la medicina Aura Ion, copilotul Razvan Petrescu si Adrian Iovan. Iovan si tanara studenta au murit, iar supravietuitorii au asteptat mai bine de sase ore sosirea echipelor de salvare.

In prezent se afla in desfasurare o ancheta pentru stabilirea vinovatilor in acest caz.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Copilot Razvan Petrescu declaratii externare, #copilot Iovan declaratii accident, #accident aviatic Apuseni ancheta , #Accident avion Apuseni