Tragedie aviatica in Apuseni: Directorul Romatsa a demisionat

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 14:09
3191 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Directorul Romatsa a demisionat
Foto: Arhiva

Directorul Romatsa, Aleodor Francu, si-a dat demisia, miercuri, la doar cateva ore dupa ce premierul Victor Ponta a declarat ca va cere inlocuirea acestuia din functie.

Valentin Cimpuieru a fost numit in locul lui Aleodor Francu, potrivit unor surse din institutie, citate de Realitatea Tv.

Prim-ministrul a anuntat, miercuri dimineata, ca a decis sa-l demita din functie pe secretarul de stat in Ministerul de Interne, liberalul Catalin Chiper. Totodata, a anuntat ca va cere in CSAT demiterea sefului STS.

Demiteri dupa tragedia aviatica: Seful Romatsa si un secretar de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

"Concluzia, pe care eu o consider intemeiata, este aceea ca in cadrul a trei institutii importante - Ministerul de Interne, Romatsa si STS - lucrurile au functionat inacceptabil de incet.

Am decis astazi inlocuirea din functie a secretarului de stat din MAI, domnul Chiper, solicitarea catre ministrul Transporturilor privind inlocuirea directorului Romatsa si a directorului de operatiuni si voi solicita inscrierea pe ordinea de zi a CSAT inlocuirea sefului STS si a persoanelor direct responsabile", a anuntat Ponta, intr-o declaratie de presa sustinuta inainte de sedinta de Guvern.

La scurt timp dupa declaratiile premierului, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Ion Burlui, si-a anuntat demisia.

Tragedie aviatica in Apuseni: Seful IGSU si-a dat demisia: Am facut-o pentru colegii din teren

Un avion pilotat de Adrian Iovan a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa, la peste 1.400 de metri altitudine. In aeronava se aflau sapte persoane, dintre care Iovan si o studenta la Medicina au murit.

Restul, patru medici si un copilot, au fost raniti si transportati la spital, dupa ce echipele de salvare au ajuns in sapte ore la locul accidentului, victimele fiind cautate si gasite de localnici. Avionul zbura de la Bucuresti la Oradea pentru un transplant de organe.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Aleodor Francu demisionat Romatsa, #Francu demisie Romatsa, #tragedie Apusei demisii Romatsa , #Accident avion Apuseni
Comentarii
Poza parerea
parerea
rank 5
Poza Litza Chitzalau
Litza Chitzalau
rank 2