Tragedie aviatica in Apuseni Se cere ancheta parlamentara: obiectul - eficienta institutiilor

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 18:24
1906 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni Se cere ancheta parlamentara: obiectul - eficienta institutiilor
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Alin Tise a cerut, marti, constituirea unei comisii parlamentare, care sa ancheteze modul in care au intervenit institutiile competente in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, in urma caruia doua persoane au murit, iar cinci au fost ranite.

Acesta a precizat ca este inadmisibil ca Ministerul Afacerilor Interne (MAI) sa localizeze avionul in sapte ore de la producerea accidentului, iar echipele de interventie sa caute de doua ori intr-un loc gresit, potrivit Mediafax.

Tragedie aviatica in Apuseni: Autoritatile romane dau vina pe rusi - raport oficial

"Solicit o comisie de ancheta parlamentara care sa verifice modul in care institutiile statului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si institutiile subordonate, au intervenit in situatia de urgenta cauzata de accidentul aviatic din Muntii Apuseni.

Este inadmisibil ca un minister cu o importanta cruciala, precum MAI, in aceasta problema sa nu reactioneze cu promptitudine, ci abia dupa sapte ore, iar cei care au intervenit sa caute de doua ori intr-un loc gresit. Dorim sa stim daca autoritatile au reactionat prompt sau se putea evita pierderea a doua vieti omenesti", a mentionat Alin Tise intr-un comunicat de presa.

Tragedie aviatica in Apuseni Un fost ministru de Interne cere demisia lui Stroe: Vietile puteau fi salvate

Acesta a adaugat ca ministrul de Interne Radu Stoe ar trebui sa isi dea demisia sau sa fie demis de premierul Victor Ponta pentru modul in care a gestionat tragica situatie, care a dus la "pierderea vietii a doi oameni".

"Interventia stangace, ineficienta, lipsa de coordonare a institutiilor din subordinea MAI (STS si ISU) in cazul accidentului aviatic din Apuseni demonstreaza incompetenta ministrului care a dus la pierderea vietii a doi oameni.

Ministrul Radu Stroe a intervenit public si a dat ordine Jandarmeriei in cazul Pungesti sa intervina in forta impotriva unor localnici care ocupau un drum de tara, pentru a apara o proprietate privata, iar acum a stat ascuns cinci ore fara sa intervina si sa preia conducerea misiunii de interventie.

Ministrul de Interne este incompetent, ineficient, indiferent si regretabil de inconstient. Ar trebui sa demisioneze sau sa fie demis de premier", a afirmat Tise intr-un alt comunicat de presa.

Tragedie aviatica in Apuseni: Primele concluzii - de ce au murit studenta si Adrian Iovan

Pilotul Adrian Iovan si o tanara rezidenta au murit, luni, dupa ce avionul in care se aflau a aterizat fortat in Muntii Apuseni. La bord se mai aflau inca sapte persoane, patru medici si un copilot, care au fost ranite si transportate la spital. Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) nu a reusit sa localizeze epava aeronavei, iar echipele de interventie au ajuns la victime in circa sapte ore.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Alin Tise accident aviatic Apuseni, #Alin Tise accident Apuseni, #Alin Tise demisie Radu Stroe, #Alin Tise comisie parlamentara accident , #Accident avion Apuseni