Tragedie aviatica in Apuseni: STS spune ca medicul Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 13:21
6104 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: STS spune ca medicul Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate

Purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) sustine ca

medicul Radu Zamfir, unul dintre supravietuitorii accidentului aviatic din Apuseni, nu a dat niciun fel de coordonate geografice despre locul in care se afla.

Adrian Fulea a declarat pentru Mediafax ca STS a indicat salvatorilor "o singura locatie, nu mai multe, una si buna".

Tragedie aviatica in Apuseni: Ce au facut Orange, Vodafone si Cosmote dupa apelul la 112

"Doctorul Radu Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice, s-a discutat cu apelantul, i s-au cerut datele geografice si nu a reusit sa le trimita si sa le furnizeze. Epava avionului a fost gasita in zona in care a fost data harta STS, la marginea zonei respective, in zona indicata de STS. Aria de cerc a fost cu raza de 14-15 kilometri, iar la marginea ei s-a gasit avionul prabusit.

Demiteri dupa tragedia aviatica din Apuseni: Secretarul de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

STS-ul nu a dat doua coordonate gresite. A dat o singura locatie, nu mai multe, una si buna. Au fost sapte apeluri (de la pasageri ai avionului -n.r.) de pe doua telefoane mobile diferite din doua retele de telefonie diferite si s-au primit aceleasi semnale din doua celule. Aceleasi informatii s-au primit din ambele celule, pentru aceeasi zona", a declarat Adrian Fulea, adaugand ca institutia pe care o reprezinta nu face localizare si nici interpretare a datelor.

STS-ul nu face localizare si nici interpretare a datelor

Potrivit acestuia, STS-ul ia datele dintr-un sistem informatic, le pune pe o harta si trimite harta celor de la ISU, care, impreuna cu Jandarmeria, o interpreteaza.

Un avion pilotat de Adrian Iovan a ratat o aterizare fortata, luni dupa-amiaza, in muntii Apuseni. La bord se afla o echipa medicala ce se deplasa de la Bucuresti la Oradea pentru a preleva un organ destinat unei paciente ce avea nevoie de transplant. Pilotul si o studenta la medicina au murit in urma accidentului, alte cinci persoane fiind ranite.

Tragedie aviatica in Apuseni: Seful Romatsa explica ce s-a intamplat cu avionul

Victimele au fost gasite dupa mai bine de sase ore, desi medicul Radu Zamfir, unul dintre supravietuitori, avea telefoanele in functiune si a tinut legatura cu cei care trebuiau sa il salveze. El a sunat la 112, dupa care a fost apelat inapoi de persoane carora le-a transmis coordonatele geografice ale locului accidentului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#STS coordonate medic Zamfir, #coordonate doctor accident aviatic, #Adrian Fulea STS avion Apuseni , #Accident avion Apuseni