Tragedie aviatica in Apuseni: STS - Zamfir nu a dat coordonate, a descris ce vedea in jurul sau si ora telefonului

Luni, 03 Februarie 2014, ora 20:53
4084 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: STS - Zamfir nu a dat coordonate, a descris ce vedea in jurul sau si ora telefonului
Foto: Spy News

Reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) protesteaza fata de informatiile conform carora doctorul Radu Zamfir, supravietuitor al tragediei aviatice din Apuseni, ar fi transmis la 112 "coordonatele geografice" ale locului unde se afla.

Intr-un comunicat remis de STS se atrage atentia asupra faptului ca medicul Zamfir a transmis operatorilor de la serviciul de urgente doar o descriere a ceea "ce vedea in jurul sau si pe un ecran de telefon mobil", relateaza Mediafax.

Tragedie aviatica in Apuseni: STS spune ca medicul Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate

"Serviciul de Telecomunicatii Speciale protesteaza ferm fata de afirmatiile potrivit carora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin Sistemul 112. Dansul a descris doar ce vedea in jurul sau si pe un ecran de telefon mobil, incepand cu ora 19:30, doctorul Zamfir indicand ca si coordonate ora afisata pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1, care, evident, nu sunt cooordonate geografice", se arata in documentul citat.

Totodata, reprezentantii STS sustin ca, la solicitarea dispecerilor de a transmite o coordonate, medicul supravietuior ar fi refuzat sa mai dea si alte informatii fata de cele oferite deja si "ca nu mai da nimic".

STS sustine ca doctorul Ianceu nu a sunat la 112, acesta din urma sustine ca a sunat

Mai mult, in comunicatul STS se arata si ca doctorul Sorin Ianceu, un alt supravietuitor al accidentului de avion, nu a sunat la 112. Totusi, intr-o interventie de luni seara la Digi 24, medicul Ianceu a infirmat precizarile STS, spunand ca a sunat la 112, dar nu de pe telefonul sau, ci de pe telefonul doctorului Zamfir.

Comunicatul remis de STS vine ca urmare a controverselor generate de felul in care s-a desfasuratt operatiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din 20 ianuarie.

Tragedie aviatica in Apuseni Seful ISU Alba: Daca salvatorii primeau coordonatele exacte, ajungeau in 3-4 ore

Aceasta nu este prima pozitie publica a reprezentantilor STS in legatura cu transmiterea de catre medicul Zamfir a coordonatelor locului producerii accidentului. La doar doua zile de la momentul tragediei, purtatorul de cuvant al STS declara ca doctorului Zamfir i s-au cerut coordonatele geografice pe care le putea stabili cu ajutorul smartphone-ului, dar ca acesta nu a reusit sa le transmita in mod corect. La randul sau, medicul supravietuitor a spus ca le-a transmis celor de la 112 datele solicitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#STS coordonate geografice Zamfir, #medic Zamfir coordonate accident, #STS transmitere coordonate Radu Zamfir , #Accident avion Apuseni