Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Autocar cu romani prabusit in Muntenegru: Arafat anunta noi informatii despre raniti

Luni, 24 Iunie 2013, ora 20:04
2896 citiri
Autocar cu romani prabusit in Muntenegru: Arafat anunta noi informatii despre raniti
Foto: Digi 24

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a anuntat, luni seara, ultimele date despre starea persoanelor ranite in urma accidentului din Muntenegru, in urma caruia au murit 19 persoane, dintre care 18 romani.

"Am mai efectuat o vizita la pacienti. Majoritatea sunt transferabili. Mai este de vazut maine daca vreunul dintre ei mai ramane aici. Analizam fiecare caz in parte.

Din punct de vedere medical, as vrea sa multumesc pentru tot ceea ce doctorii si asistentele au facut aici. Au facut o treaba minunata, putem spune ca ei i-au salvat pe oameni. Altfel, nu ar mai fi fost printre noi", a declarat Raed Araft.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a anuntat ca marti vor fi trimise de la Bucuresti doua avioane pentru ca pacientii sa fie transportati in Romania.

Arafat a completat ca echipele medicale care vor veni sunt formate din profesionisti, care stiu sa aiba grija de oameni care au nevoie de transfer in astfel de conditii.

Autocar cu romani prabusit in Muntenegru: Basescu a trimis condoleante

"Planul este ca maine echipele sa fie aduse aici la spital si sa plece de aici cu pacientii catre avioane si sa ii pregateasca pentru zbor in aeroport. (...) Ambele avioane sunt echipate din punct de vedere medical, inclusiv cu echipament specific camerelor de Terapie Intensiva. Vor fi peste 25 de medici si asistente", a adaugat Arafat.

In total sunt 29 de raniti, iar sapte dintre ei sunt la Terapie Intensiva.

"Datele pe care le avem de la medici: patru pacienti care respira cu ajutorul aparatelor. Acestia au functii vitale stabile, dar inca se afla in pericol. Ceilalti trei pacienti au functiile vitale stabile. Folosesc acest prilej pentru a multumi ministerelor Sanatatii din Muntenegru, Coratia, Serbia, care au oferit tot sprijinul necesar. Suntem multumiti ca am putut sa oferim ajutor acestor persoane accidentate", a declarat un medic din Muntenegru.

Si Titus Corlatean a tinut sa multumeasca si pentru "solidaritatea umana de care au dat dovada muntenegrenii fata de victimele acestui accident tragic".

Autocar cu romani prabusit in Muntenegru: Ancheta la firma de transport

Medicul din Muntenegru prezent la conferinta de presa organizata la Podgorita a mentionat ca incepand de luni dimineata se incearca identificarea victimelor accidentului si ca spera ca marti dimineata sa poata anunta numele celor decedati.

Autocar cu romani prabusit in Muntenegru: Presedintele muntenegrean i-a scris lui Basescu

18 romani au murit si 29 sunt raniti in urma accidentului produs duminica seara in Muntenegru.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#raniti accident Muntenegru, #romani raniti accident Muntenegru, #romani morti Muntenegru, #morti accident Muntenegru, #accident romani Muntenegru , #accident Muntenegru