Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tragedia din Muntenegru: Noutati despre starea ranitilor (Video)

Joi, 27 Iunie 2013, ora 10:34
1169 citiri
Tragedia din Muntenegru: Noutati despre starea ranitilor (Video)

Alte doua persoane ranite in accidentul de autocar din Muntenegru pot fi externate, a anuntat, joi, Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias.

"Astazi (joi - n.red.) sunt externabile inca doua paciente, care aveau numai contuzii. Evolutia lor este foarte buna din punct de vedere fizic, dar starea de soc persista. (...) Eu nu le-as da drumul astazi, ca sa le ofer mai mult suport psihologic", a precizat directorul medical de la Elias.

In ceea ce priveste starea celei de-a treia paciente, nu se stie cat va mai fie nevoie sa ramana in spital. Aceasta se afla in continuare la terapie intensiva, dupa ce a suferit o contuzie toracica severa, cauzata de caderea de la inaltime.

La Spitalul Elias au mai ramas internate pana azi trei paciente, dupa ce o a patra, o tanara de 26 de ani din Cluj-Napoca, a fost externata miercuri, pentru a lua parte la inmormantarea mamei sale, care a murit in accident pentru a o salva.

Tanara nu suferise decat niste contuzii minore, dupa ce mama sa, cu care era plecata in excursie, a protejat-o de o stanca cu propriul corp, in timpul impactului, salvandu-i viata fiicei.

De asemenea, reprezentantii Spitalului Universitar, unde se afla internate 11 dintre persoanele ranite in accidentul din Muntenegru, au transmis ca starea a cinci dintre acestea este buna, cu un prognostic favorabil. Externarile vor incepe, cel mai probabil, de maine.

Sapte dintre ranitii internati la Spitalul Universitar din Capitala sunt in continuare in stare critica, medicii fiind rezervati in legatura cu evolutia starii lor de sanatate.

Sase dintre cei zece pacienti internati la Spitalul Floreasca se afla in stare grava la terapie intensiva, starea unuia dintre ei fiind mai delicata decat a celorlati, deoarece se afla in coma.

Alti doi pacienti de la Floreasca se afla la sectia post-operator, la chirurgie, si au functiile vitale la parametrii normali, fiind echilibrati.

Ceilalti doi raniti de la Floreasca se afla internati la Ortopedie. Starea unuia dintre ei a evoluat favorabil, iar celalalt va fi operat sambata.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#victime Muntenegru externabile, #paciente Elias Muntenegru externate, #stare raniti Muntenegru Elias , #accident Muntenegru