Tragedia din Muntenegru: Ce tara a intarziat repatrierea victimelor

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 15:21
2435 citiri
Tragedia din Muntenegru: Ce tara a intarziat repatrierea victimelor
Foto: Romania TV

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, miercuri, ca autoritatile din Romania si Muntenegru au colaborat exemplar pentru repatrierea victimelor tragicului accident rutier in care au murit 18 romani.

Arafat a vorbit, intr-o emisiune televizata la Digi 24, despre starea ranitilor, sustinand ca trei dintre acestia sunt in stare critica si ne putem astepta la orice, tinand cont de faptul ca leziunile acestora sunt extrem de grave. De asemenea, acesta a mai spus ca autoritatile din Muntenegru au facilitat aducerea victimelor in Romania.

"In mod normal, o tara trebuie sa identifice decedatii inainte sa ii repatrieze, dar muntenegrenii au acceptat sa vina medicii lor aici. A fost un act de sprijin", a precizat Arafat.

Tragedia din Muntenegru: Corlatean: Reactia autoritatilor romane a fost rapida in conditiile date

Totodata, el a mentionat ca Romania a reactionat foarte bine in acest caz, chiar mai bine decat ar fi facut-o multe tari din Uniunea Europeana, sustinand ca decizia de a pleca in Muntenegru cu un avion militar a fost luata, alaturi de premierul Victor Ponta, in mai putin de jumatate de ora de la aflarea vestii. Acesta a spus ca a aflat despre aceasta tragedie de la centrul operativ din cadrul Ministerului Sanatatii, care functioneaza 24 din 24.

"Noi am obtinut extrem de repede autorizatie de survol din Romania, vorbim totusi de un avion militar, insa a trebuit sa o mai asteptam si din partea a 2-3 tari, iar una dintre acestea a intarziat ceva mai mult. Cu toate acestea, in 48 de ore, toti erau repatriati, inclusiv decedatii", a declarat Arafat, fara a preciza, insa, despre ce tara este vorba.

Tragedie in Muntenegru: Cele mai recente detalii despre starea ranitilor

El a reiterat ca doar 2-3 tari din Uniunea Europeana aveau capacitatea sa reactioneze cum a facut-o Romania pentru aducerea victimelor in tara intr-un timp atat de scurt, tinand cont de faptul ca au fost mobilate trei avioane militare, care au fost dotate cu echipament si personale medical.

"Romania si-a facut datoria intr-un mod profesionist, iar in Muntenegru interventiile s-au facut foarte corect, au venit medicii din concediu, toti au sarit in ajutor. Ganditi-va ca populatia de acolo este de 600.000 de oameni, cam cat un judet de la noi. Daca acest accident s-ar fi intamplat in Romania, s-ar fi mobilizat 2-3 judete pentru ajutorare", a mai spus Arafat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Raed Arafat Muntenegru, #Raed Arafat mobilizare Muntenegru, #Raed Arafat raniti, #accident Muntenegru , #accident Muntenegru