Tragedia din Muntenegru: Marturii cutremuratoare ale medicului care a primit ranitii

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 22:35
6285 citiri
Tragedia din Muntenegru: Marturii cutremuratoare ale medicului care a primit ranitii
Foto: Realitatea TV

Vladimir Dobrican, directorul centrului de urgente din Podgorica, este omul care i-a primit la spitalul din Muntenegru pe romanii raniti in urma accidentului de duminica.

"Apelul l-am primit imediat dupa accident. Imediat am venit in sala de urgenta si am inceput pregatirile pentru primire. Prima data am vorbit cu politia, ca sa stim cati oameni vin si sa eliberam parcarea.

Evident, am sunat personalul sa vina la serviciu, apoi am eliberat paturile in sala de urgenta. Intreg spatiul de urgenta a fost plin. Aici au venit ranitii si apoi i-am repartizat", a declarat medicul, miercuri, la Realitatea TV.

Vladimir Dobrican a precizat ca medicii au fost chemati de acasa si ca au venit toti, fara exceptie.

Medicul si-a amintit de primii doi pacienti pe care i-a primit.

"Primii oameni... Domnul Florin... este professor de chimie la Universitatea din Bucuresti. El si sotia au fost primii pacienti. Aveau trauma minore. Aveau echimoze pe fata, dar erau constienti. Vorbeau cu noi. Ne-am inteles in engleza", a adaugat el.

Printre raniti erau oameni cu politraumatisme, dureri toracice sau traume la nivelul membrelor.

"Doi pacienti au murit, din pacate, pentru ca erau in stare foarte grava", a spus medicul.

In privinta gravitatii incidentului, doctorul muntenegrean a spus ca s-a confruntat si cu urmarile unui accident feroviar cu 300 de raniti si toti au fost primiti aici la serviciul de urgente, dar in ceea ce priveste accidentele rutiere "acesta a fost unul dintre cele mai grave din istorie".

Oamenii din Muntenegru au dat dovada de omenie in aceste momente, dar Dobrican spune ca asa sunt ei mereu.

"Poporul din Muntenegru este tot timpul solidar si oamenii vin mereu sa doneze sange. Veneau pe masura ce primeam si noi raniti aici. Primii raniti au venit cu masinile oamenilor care treceau pe acolo. Imediat au venit 100 de oameni sa doneze sange, a trebuit sa rugam presa sa le transmita sa nu mai vina, ca nu mai avem nevoie", a continuat el.

Directorul centrului de urgente din Podgorica a vorbit si despre Raed Arafat, pe care il considera un adevarat profesionist.

"Domnul Arafat este un om extraordinar, un profesionist excelent. Este specializat in situatii de urgenta si lucreaza extraordinar", a conchis medicul.

18 romani au murit duminica in urma unui tragic accident rutier ce a avut loc in Muntenegru. Acestia se aflau intr-un autocar cu 47 de pasageri.

Soferul a pierdut controlul volanului la iesirea dintr-un tunel, a rupt balustrada de la marginea soselei si s-a prabusit intr-o prapastie de 40 de metri.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#doctor accident Muntenegru, #doctor raniti accident Muntenegru, #romani accident Muntenegru, #romani morti accident Muntenegru, #morti accident Muntenegru , #accident Muntenegru