Tragedia din Muntenegru: Soferul nu avea contract de munca, aviz psihologic sau medical

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 14:46
9044 citiri
Tragedia din Muntenegru: Soferul nu avea contract de munca, aviz psihologic sau medical
Foto: Antena 3

Soferul autocarului care s-a rasturnat in Muntenegru, George Ciobanu, nu avea contract de munca la firma care asigura transportul, nici avizele medical si psihologic, a declarat, vineri, Adrian Kritikos, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR).

Inspectorul Adrian Kritikos a spus ca imediat dupa producerea accidentului a fost in control la sediul firmei Gregory Tour, careia ii apartinea autocarul implicat in accident, iar patronul acesteia nu a putut prezenta contractul de munca, avizul medical si cel psihologic pentru George Ciobanu.

Patronul firmei avea opt soferi angajati, dintre care sapte aveau acte in regula, a precizat Adrian Kritikos.

In urma verificarilor, inspectorul ISCTR a anuntat ca s-au gasit mai multe nereguli, motiv pentru care patronul firmei Gregory Tour, Stefan Grigore, a primit dublul amenzii maxime.

"Chiar eu i-am scris procesul verbal de amenda, pe care marturisesc ca l-am completat cu satisfactie", a mai spus Kritikos, fara a preciza cuantumul amenzii.

Citeste si Tragedie in Muntenegru: Soferul mort inlocuia un angajat in concediu (Video)

Un autocar al firmei Gregory Tour, in care se aflau turisti romani, s-a rasturnat intr-o prapastie, duminica, in jurul orei 18.00, ora Romaniei. In urma accidentului si-au pierdut viata 18 persoane, printre care si soferul autocarului, iar alte 29 au fost ranite. Ranitii au fost adusi in Romania marti, cu doua aeronave militare, si internati la spitalele Universitar, Floreasca, Elias si Bagdasar-Arseni.

Autocarul era condus de George Ciobanu, care lucra ca sofer in cadrul Politiei Capitalei, la Logistica. Potrivit oficialilor din Politia Capitalei, el lucra din septembrie 2012 si la firma care a transportat turistii in Muntenegru.

Patronul firmei de transport si directorul agentiei de turism, chemati la audieri

Patronul firmei Gregory Tour, Stefan Grigore, declara marti, dupa ce a fost audiat la Parchetul instantei supreme, ca George Ciobanu, care era si angajat al Politiei Capitalei, a fost "detasat temporar" pentru aceasta deplasare de la o firma patronata de fiul acestuia, dupa ce angajatul programat initial pentru cursa a intrat in concediu.

El a adaugat ca le-a dat procurorilor informatii privind starea tehnica si juridica a autocarului, precum si despre soferii firmei.

Patronul de la Gregory Tour a mai spus ca a fost solicitat de procurori sa aduca documente justificative de la firma si ca va sprijini, in acest caz, si cercetarile Inspectoratului Teritorial de Munca.

La Parchetul instantei supreme a fost, marti, si directorul agentiei de turism Mareea Travel, Marius Usturoiu. Acesta declara ca a fost chemat de anchetatori pentru a i se spune ce documente necesare pentru ancheta sa aduca.

Mareea Travel este agentia care a organizat circuitul turistic in care s-a produs accidentul, Usturoiu afirmand, luni, ca responsabilitatea pentru pagubele produse in urma acestuia apartine transportatorului, Gregory Tour.

Citeste si Tragedia din Muntenegru: Un sofer al autocarului a murit, celalalt - stare grava

Parchetul instantei supreme face o ancheta in cazul accidentului, sesizandu-se din oficiu pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut sprijinul autoritatilor din Muntenegru in acest caz, au precizat reprezentantii institutiei.

Anchetatorii muntenegreni au stabilit ca autocarul se deplasa cu o viteza de 80 de kilometri pe ora, aceasta fiind de doua ori mai mare decat limita admisa pentru acest sector de drum, potrivit datelor inregistrate de tahograf, citate de presa locala.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#sofer Muntenegru contract munca, #sofer angajat accident Muntenegru, #viteza autocar accident Podgorica , #accident Muntenegru