Tragedie in Muntenegru: Cele mai recente detalii despre starea ranitilor (Video)

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 11:33
3297 citiri
Tragedie in Muntenegru: Cele mai recente detalii despre starea ranitilor (Video)
Foto: RTS

O tanara in varsta de 26 de ani, dintre cele patru victime ale accidentului din Muntenegru internate la Spitalul Elias, a fost externata, a declarat, miercuri, Dana Safta, directorul medical al spitalului.

Aceasta a precizat ca pacienta suferise rani usoare, avand nevoie mai mult de consiliere psihologica, dupa ce mama sa, aflata in acelasi autocar, a murit.

Potrivit Danei Safta, in spital au mai ramas internate 3 victime ale accidentului din Muntenegru, iar una dintre ele se afla in stare grava.

Tragedia din Muntenegru: Sicriele, primite pe aeroport de armata, biserica si Ponta

"Mai avem in acest moment in spital trei victime ale accidentului de autocar, una dintre ele in stare grava. Se afla la Terapie Intensiva. Celelate victime sunt in stare buna. Nu ne lipseste absolut nimic ca sa tratam astfel de cazuri", a declarat directorul Spitalului Elias.

La randul sau, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Valentin Calu, a tinut sa multumeasca medicilor din Muntenegru pentru modul in care i-au tratat pe romani.

Tragedia din Muntenegru: Arafat ofera ultimele detalii despre raniti si identificarea mortilor

"Victimele au fost complet investigate de medicii din Muntenegru, pacientii au fost foarte bine ingrijiti. Le multumim colegilor din Muntenegru", a declarat Valentin Calu.

In ceea ce priveste cei 11 pacienti internati la Spitalul Universitar, doi dintre ei se afla in stare grava, fiind internati la Terapie Intensiva, a declarat, miercuri, Leonard Grecescu, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare.

"Avem patru pacienti internati la Terapie Intensiva, doi dintre ei in stare grava. Este vorba despre un barbat si o femeie. Femeia a suferit o interventie de amputare a unui picior. Ceilalti doi pacienti de la Terapie Intensiva sunt in stare buna, am hotarat internarea lor in aceasta sectie pentru ca suferisera interventii chirurgicale in Muntenegru si am decis supravegherea lor", a spus Grecescu.

Potrivit acestuia, ceilalti sapte raniti in accidentul din Muntenegru internati la Spitalul Universitar se afla in stare buna si vor fi externati in zilele urmatoare.

Leonard Grecescu a precizat ca pacientii nu au nevoie de transfuzii, iar in cazul in care ar avea nevoie unitatea medicala are sange suficient.

Ambasadorul roman in Muntenegru, in contradictie cu Ponta: Detalii despre accident (Video)

Medicii de la cele doua spitale au tinut sa precizeze ca cei care vor sa doneze sange pentru romanii raniti in accidentul de autocar din Muntenegru pot face acest lucru doar la centrele de transfuzii.

Tragedia din Muntenegru: Scandal pe donarea de sange pentru raniti

Precizarile lor vin dupa ce, marti seara, mai multe persoane s-au plans ca au incercat sa doneze sange pentru victimele accidentului din Muntenegru, dar nu au reusit.

Un barbat a declarat la Romania Tv ca a incercat sa doneze sange la trei dintre cele patru spitale la care au ajuns ranitii, dar ca nu a fost primit.

Bucuresteanul a spus ca medicii ii spuneau ca la ei nu se doneaza, pentru ca a fost interzis prin lege.

Doua avioane militare i-au transportat marti in tara pe cei raniti in urma accidentului din Muntenegru, in urma caruia au murit 18 romani.

Autocarul in care se aflau 47 de pasageri s-a prabusit, duminica, intr-o prapastie de 40 de metri. Soferul a pierdut controlul volanului la iesirea dintr-un tunel, a rupt balustrada de la marginea soselei si s-a prabusit.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#accident Muntenegru, #accident autocar Muntenegru, #raniti accident Muntenegru , #accident Muntenegru
Comentarii