Accident in Ungaria: 11 raniti au fost adusi in tara - vezi care este starea lor

Sambata, 31 August 2013, ora 08:37
1965 citiri
Accident in Ungaria: 11 raniti au fost adusi in tara - vezi care este starea lor

11 persoane ranite in urma accidentului rutier produs vineri dimineata in Ungaria au fost aduse in tara. Aeronava Spartan care i-a transportat pe raniti a aterizat, sambata, la ora 00,15, la Flotila 90 Transport Aerian, au precizat reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale.

Avionul militar a fost echipat corespunzator de catre SMURD pentru ca medicii sa poata acorda ingrijiri de specialitate.

Accident in Ungaria: 3 romani au murit, 18 raniti - Marturia soferului roman

Cele 11 persoane ranite in accidentul din Ungaria si aduse la Bucuresti sunt constiente, unele deja fiind operate, a declarat sambata secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

"Ne-am deplasat in Ungaria pentru a evalua situatia. Am ajuns cu 11 din cei 18 pacienti internati in spitalele din Ungaria. Dintre cei 11, unii sufera de diferite nivele de leziuni - de fracturi, unele deja operate, coloana. O persoana are leziune de coloana, altii au leziuni minore. Sper ca o parte sa se externeze repede, altii vor ramane pentru mai multe investigatii. Niciunul din cei 11 nu este in coma", a precizat Arafat.

Accident in Ungaria: Doar 11 raniti vor fi adusi in tara, ceilalti sunt in stare prea grava

Patru dintre ranitii au fost transportati la Spitalul de Urgenta Floreasca, patru la Spitalul Universitar si trei la Bagdasar Arseni.

Arafat a explicat ca doi dintre ranitii ramasi in Ungaria sunt copii care prezinta leziuni ale ficatului si splinei.

Accident in Ungaria - Administratorul firmei care detine microbuzul: Efectiv am avut ghinion crunt

"Copiii mai ales au avut leziuni, au decis sa le trateze intr-un mod conservator. Unul are leziune de ficat, altul de splina. Unul dintre pacientii ramasi (in spital - n.r.) se afla in operatie, altii la terapie intensiva in stare critica intubati si ventilati", a spus secretarul de stat.

El a adaugat ca in cursul saptamanii viitoare Ministerul Sanatatii va primi rapoarte din Ungaria dupa care se va lua decizia de repatriere.

"Vom primi rapoarte despre ranitii ramasi dupa care decizia de repatriere se va face individual, pentru fiecare caz in parte. Autoritatile ungare ne-a pus totul la dispozitie inca de la inceput, ne-au sprijinit", a afirmat Raed Arafat.

Secretarul de stat in MS a mai spus ca cele trei persoane decedate cel mai probabil vor ajunge in tara pe cale rutiera sau cu o cursa de linie dupa efectuarea formalitatilor.

Trei persoane si-au pierdut viata si alte 18 au fost ranite intr-un accident rutier petrecut vineri in Ungaria, pe autostrada M5, pe directia Budapesta.

In accident au fost implicate mai multe autovehicule, printre care si un microbuz cu numar romanesc.

Microbuzul romanesc implicat in accidentul de pe autostrada M5 din Ungaria se deplasa de la Galati la Milano si avea 19 pasageri si doi soferi. In urma coliziunii cu un tir, doi barbati si o femeie au decedat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#accident ungaria romani morti, #accident romani Ungaria , #accident Ungaria