Accident in Ungaria: Doar 11 raniti vor fi adusi in tara, ceilalti sunt in stare prea grava

Vineri, 30 August 2013, ora 21:02
1541 citiri
Accident in Ungaria: Doar 11 raniti vor fi adusi in tara, ceilalti sunt in stare prea grava
Foto: Nepszava

Primii raniti dintre cei implicati in accidentul din Ungaria care pot fi transportati, in unmar de 11, vor fi adusi la Bucuresti vineri noapte, urmand sa fie analizata in continuare situatia celorlalti sapte, a declarat ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu.

Cei 11 raniti vor fi transportati cu avionul militar care s-a deplasat vineri la Budapesta si vor fi internati in spitalele bucurestene Universitar, Floreasca si Bagdasar-Arseni, a mai precizat ministrul.

Trei romani au murit si 18 au fost raniti intr-un accident produs vineri dimineata, in Ungaria, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost implicat intr-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, a informat MAE.

Cele 18 persoane ranite in accidentul din Ungaria au fost internate in cinci spitale, unele dintre acestea fiind in stare grava.

Un avion militar Spartan s-a deplasat vineri la Budapesta pentru evaluarea situatiai si un eventual transfer al pacientilor, misiunea fiind coordonata de secretarul de stat Raed Arafat.

Accident in Ungaria: 3 romani au murit, 18 raniti - Marturia soferului roman

Secretarul de stat a precizat ca Ministerul Sanatatii, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii Nationale mentin legatura permanent, astfel incat misiunea sa fie coordonata eficient si sa fie acordat ajutorul necesar romanilor implicati in accident.

Totodata, la fata locului se tine legatura cu atasatul de afaceri interne, precum si cu consulul Romaniei la Budapesta.

Ambasada Romaniei la Budapesta s-a autosesizat, vineri, cu privire la un grav accident de circulatie, care a avut loc in jurul orei 5.40, ora locala, pe autostrada M5, pe directia Budapesta, in care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care si un microbuz cu numar de inmatriculare romanesc.

"Un consul si atasatul de interne, prezenti la fata locului, au confirmat urmatoarele: microbuzul romanesc implicat in accident se deplasa de la Galati la Milano, avea 19 pasageri si 2 soferi, toti cetateni romani. Din microbuz, 3 persoane sunt decedate, doi barbati si o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi soferi sunt internati la spitalul din Cegled. Autoritatile competente din Romania au fost anuntate cu privire la datele celor decedati si raniti in vederea anuntarii familiilor acestora", a precizat MAE

Din datele preliminare rezulta, conform MAE, ca "se pare ca accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic in spatele microbuzului, cu viteza mare (microbuzul se deplasa cu viteza redusa, in coloana, avand in vedere ca traficul era lent pe acea portiune). Din cele 9 masini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostrada".

Misiunea diplomatica a Romaniei la Budapesta este in legatura permanenta cu autoritatile din tara de resedinta referitoare la acest accident. Ambasada Romaniei la Budapesta este pregatita sa acorde asistenta si protectie consulara in limita competentelor legale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#accident Ungaria, #accident romani Ungaria, #avion militar raniti Ungaria , #accident Ungaria