9 romani au murit intr-un accident de microbuz in Ungaria UPDATE

Marti, 22 Mai 2018, ora 23:06
22534 citiri
9 romani au murit intr-un accident de microbuz in Ungaria UPDATE
Foto: captura video

Noua romani au murit, marti, intr-un accident grav de microbuz petrecut in Ungaria, in apropiere de Budapesta.

Bilantul oficial prezentat de MAE cu putin inainte de ora 21:00 anunta 7 morti, insa intre timp salvatorii au reusit sa scoata victimele dintre fiarele contorsionate ale microbuzului si presa din Ungaria vorbeste despre 9 victime. Este vorba de sapte barbati si doua femei, toate persoanele din microbuzul inmatriculat in judetul Mures.

Ulterior si MAE a confirmat ca sunt 9 morti si ca pana in prezent s-a stabilit ca patru dintre victime sunt de cetatenie romana, existand indicii ca si restul ar fi cetateni romani.

"Conform ultimelor informatii obtinute de echipa consulara mobila prezenta la fata locului, in urma operatiunilor de descarcerare s-a constatat ca numarul persoanelor decedate este de noua. Pana in prezent, s-a stabilit ca patru persoane decedate sunt de cetatenie romana, existand indicii ca si restul victimelor ar fi cetateni romani, insa procedura de identificare se afla inca in curs de desfasurare si se deruleaza cu dificultate, data fiind gravitatea accidentului", anunta MAE, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Trupurile neinsufletite vor fi transportate la morga pentru efectuarea autopsiei si a analizelor pe baza de ADN, iar MAE a solicitat autoritatilor romane competente identificarea si instiintarea, in regim de urgenta, a familiilor din tara ale persoanelor decedate in urma accidentului.

"Totodata, avand in vedere numarul mare de victime, ministrul Afacerilor Externe a dispus activarea Fondului special de urgenta aflat la dispozitia ministerului, in vederea suportarii costurilor legate de repatrierea trupurilor neinsufletite. De asemenea, Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate a fost activat in cadrul Celulei de Criza a MAE, pentru preluarea tuturor solicitarilor de asistenta din partea familiilor", se mai arata in comunicat.

Potrivit informatiilor obtinute de catre echipa consulara romana care s-a deplasat la locul accidentului rezulta ca microbuzul s-a angajat cu viteza excesiva intr-o depasire si a intrat in coliziune frontala cu un camion care se deplasa pe contrasens.

Accidentul a avut loc pe drumul national 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre Romania.

Echipajele de interventie au reusit sa scoata cu greu victimele. Microbuzul a fost foarte deformat din cauza impactului cu autocamionul, astfel ca pompierii au putut interveni doar prin partea din spate a vehiculului pentru a scoate victimele, relateaza site-ul 24.hu.

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Budapesta: 0036-384-76-89 si 0036-384-83-94 si 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#accident microbuz romani morti Ungaria Budapesta , #accident Ungaria