Trei vehicule romanesti, implicate intr-un accident in lant in Ungaria: Patru morti, printre care si un roman

Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 15:39
29332 citiri
Trei vehicule romanesti, implicate intr-un accident in lant in Ungaria: Patru morti, printre care si un roman
Foto: IGSU

Un roman a murit, miercuri, in urma unui accident rutier produs in Ungaria, pe Autostrada Paneuropeana, la doar trei kilometri distanta de vama Nadlac.

In total, patru persoane au murit in accident si mai multe sunt ranite.

Au fost implicate mai multe masini, un microbuz, doua autocamioane si un autocar. Trei dintre vehicule erau inmatriculate in Romania - autocarul si doua autocamioane.

Autocarul era inchiriat de Eurolines Romania si transporta 17 persoane.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT cele mai noi informatii despre accident:

15:39 - Departamentul pentru Situatii de Urgenta a revizuit numarul mortilor si a anuntat ca patru persoane si-au pierdut viata. "Informatii despre nationalitatea persoanelor decedate: un roman, un bulgar, doi turci. Sase romani au fost transportati la spital. Fortele trimise in sprijin se intorc in Romania", a transmis DSU pe Facebook.

In total, 39 persoane au fost implicate in accident, dintre care patru au murit, iar 12 sunt ranite (4 sunt in stare grava).

12:45 - Trei vehicule inmatriculate in Romania - un autocar si doua autocamioane - au fost implicate in accidentul in lant din Ungaria, transmite Mediafax.

12:17 - MAE confirma ca printre cei cinci morti din accident se numara si un roman. De asemenea, sase cetateni romani au fost raniti si au fost transportati la unitatile sanitare din Szeged si Mako.

"Consulul General al Romaniei la Szeged s-a deplasat la locul accidentului si este in legatura permanenta cu reprezentantii politiei ungare si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, care participa la interventie. Reprezentantul oficiului consular roman urmeaza sa se deplaseze de urgenta la unitatile medicale mentionate, pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la starea persoanelor ranite si pentru a acorda asistenta consulara necesara", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

11:54 - Informatia despre existenta a cinci morti in accident a fost confirmata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU).

11:47 - Autocarul implicat in accident apartine companiei de transport Danvi Top Expeditii si era inchiriat de compania Eurolines Romania, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

"In autocar se aflau 17 pasageri. In urma acestui incident niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit, doar soferul aflat la volan a fost accidentat si transportat la spital", anunta Eurolines Romania.

Compania a adaugat ca toti pasagerii au fost deja preluati de un autocar trimis de Eurolines Romania si se afla in drum catre destinatie.

"Se pare ca accidentul a fost provocat din cauza a doua microbuze care stationau nesemnalizat pe banda a doua de mers, in urma unui accident survenit anterior. Soferul autocarului, pe fondul vizibilitatii scazute si a conditiilor meteo nefavorabile, a incercat sa impiedice coliziunea cu cele doua microbuze, dar nu a reusit sa evite impactul", se mai arata in comunicat.

Pentru informatii suplimentare, Eurolines Romania pune la dispozitia clientilor si partenerilor sai doua linii telefonice non-stop:

021-316.77.82

0733-10.27.68

11:43 - Numarul persoanelor decedate a ajuns la cinci, transmite Digi 24.

11:39 - Ministerul de Interne a anuntat ca la locul accidentului au fost trimise o ambulanta de terapie intensiva SMURD (UTIM) si doua ambulante de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum si doua autospeciale pentru transport personal si victime multiple (ATPVM) si o ambulanta de terapie intensiva SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timis.

Totodata, la acest moment, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicala Arad este prealertat pentru a interveni, in cazul in care situatia o impune. De asemenea, ISU Arad a pregatit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgenta in zona, in caz de nevoie.

La nivelul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele Arad si Timis sunt incheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgenta din Ungaria, interventia comuna a structurilor din cele doua tari fiind realizata conform procedurilor operationale stabilite.

Actiunile salvatorilor se deruleaza in conditii dificile, avand in vedere conditiile meteorologice de ceata densa si vizibilitate redusa.

11:36 - IGSU a transmis mai multe fotografii de la locul accidentului:

Foto: IGSU

11:06 - Si la ora aceasta la locul producerii accidentului este ceata.

Foto: Digi 24

11:01 - In accident au fost implicate 15 masini, informeaza Antena 3.

10:53 - Microbuzul implicat in accident are numere de Bulgaria, transmite Arad Online.

10:51 - Ministerul Afacerilor Externe a transmis ca pana in acest moment Politia ungara nu a furnizat informatii privind cetatenia victimelor accidentului, anunta News.ro. Consulul general al Romaniei la Szeged se deplaseaza de urgenta la fata locului in vederea acordarii de asistenta consulara a precizat MAE.

10:44 - "ISU Banat a trimis doua autospeciale de transport personal si victime multiple, o ambulanta SMURD de terapie intensiva, sapte subofiteri, doi medici si doua asistente", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Banat, Bogdan Mutu, pentru Agerpres.

10:31 - Directorul medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Arad a spus, inca o data, ca este vorba despre patru morti. Una dintre persoanele decedate era pasager in autocarul romanesc, iar ceilalti trei morti au fost gasiti in autovehiculele implicate in accidentul in lant, a spus el citat de News.ro. Cel putin 15 raniti au fost preluati de ambulante si dusi la spitalul din Szeged.

10:28 - Si presa din Ungaria vorbeste despre trei morti in urma accidentului, potrivit Mixonline.hu.

10:26 - Deocamdata nu exista informatii privind nationalitatea victimelor.

10:25 - George Plesca, ISU Arad, a transmis ca exista 15 victime, dintre care trei persoane sunt decedate. Acesta a precizat ca nu poate confirma informatia transmisa de seful Ambulantei Arad care anuntase ca este vorba despre patru morti.

10:22 - Gabriel Manole, martor al accidentului, a declarat la Digi 24 ca in carambol au fost implicate un tir, un microbuz, un autocar si mai multe masini.

"Era ceata foarte densa. Circulam cu viteza redusa. Am vazut in fata masinile care au fost implicate in carambol. Am tras pe dreapta pe banda de urgenta. Am sunat la 112. Am vazut o persoana moarta pe jos. Soferul microbuzului era mort. Microbuzul a intrat in tir, autocarul in microbuz", a declarat barbatul.

10:17 - Vama Nadlac II a fost inchisa, miercuri dimineata, in urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria. Traficul a fost deviat prin Vama Nadlac I, respectiv pe DN7, informeaza News.ro.

10:17 - In momentul producerii accidentului era ceata.

Foto: Digi 24

10:05 - Autoritatile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensiva, doua echipaje SMURD de prim-ajutor, in timp ce Serviciul Judetean de Ambulanta a trimis patru ambulante.

10:03 - Seful Ambulantei Arad a declarat ca sunt 4 morti.

10:00 - George Plesca, purtatorul de cuvant de la ISU Arad, a declarat ca exista zece victime, dintre care trei persoane sunt decedate.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#autocar romanesc rasturnat Ungaria, #autocar romanesc Ungaria, #mort autocar romanesc Ungaria , #accident Ungaria