Accident cu un convoi NATO pe o autostrada din Romania. Trei americani au ajuns la spital

Luni, 21 August 2017, ora 17:12
6235 citiri
Accident cu un convoi NATO pe o autostrada din Romania. Trei americani au ajuns la spital
Foto: Ziare.com

Un sofer al unui blindat NATO a provocat, luni dimineata, un accident pe o autostrada din Romania. Mai multi soldati americani au ajuns la Spitalul Judetean Timisoara.

Blindatul facea parte dintr-un convoi care se deplasa pe autostrada Timisoara - Arad, iar accidentul a avut loc la cativa kilometri de Nadlac, relateaza Arq.ro.

Se pare ca soferul a adormit la volan, din cauza oboselii de peste noapte, si a intrat in camionul din fata sa, si el parte din convoi. Apoi, s-a lovit si de parapetul de pe marginea drumului, distrugandu-l.

Convoiul, format din 15 vehicule, se deplasa de la o baza NATO din tara noastra catre o alta dintr-o tara a Uniunii Europene.

"Este vorba despre un convoi militar format din 15 autovehicule, care se deplasa de autostrada A1 Deva - Nadlac pentru a trece frontiera de stat romano-maghiara, prin punctul de frontiera Nadlac 2.

La kilometrul 479, pe sensul de mers Arad - Nadlac, unul dintre conducatorii auto a adormit la volan si a intrat in autovehiculul care circula in aceeasi directie de mers, aflat in fata lui. Speriat, soferul a facut o manevra de tragere de volan brusc spre stanga si a intrat in parapet, urcand ulterior pe parapetii care delimiteaza cele doua sensuri de mers. Autocamionul respectiv a ramas blocat pe parapeti", a afirmat Valentin Burta, seful biroului Autostrada A1 Deva - Nadlac, citat de Mediafax.

In urma impactului, usa s-a deschis, iar soferul care a adormit la volan a cazut pe carosabil, fiind transportat, alaturi de pasagerul aflat in cabina si de soferul celuilalt autocamion, la Spitalul Judetean Timisoara.

Traficul a fost restrictionat aproximativ 40 de minute pe banda 1 si 2, fiind deviat pe banda de urgenta pana la ridicarea autocamionului care a intrat in parapet.

"Toti care faceau parte din echipajul acestui convoi sunt soldati americani, care au fost pe teritoriul Romaniei la bazele militare NATO, la un exercitiu militar. Am efectuat cercetare la fata locului si urmeaza ca actele premergatoare intocmite de noi sa fie inaintate Parchetului de pe langa Tribunal Militar Timis. Convoiul militar si-a continuat deplasarea, a parasit teritoriul Romaniei", a spus Valentin Burta.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara, Andreea Borboros, a declarat ca cei trei militari americani raniti sunt in afara oricarui pericol.

"Unul a scapat fara nicio zgarietura, celalalt are cateva contuzii usoare, iar celui de-al treilea pacient i s-au facut investigatiile necesare si va ramane internat pe Sectia de Politraumatism. Este stabil, constient", a afirmat Andreea Borboros.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#accident convoi NATO Romania, #convoi NATO accident autostrada Romania, #militari americani accdeint A1 spital , #accident