Accident cumplit in Austria: Cinci romani, inclusiv copii, au murit, iar trei sunt raniti

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 16:54
9624 citiri
Accident cumplit in Austria: Cinci romani, inclusiv copii, au murit, iar trei sunt raniti

Cinci romani, inclusiv copii, au murit, iar alti trei sunt raniti, in urma unui accident produs duminica dimineata in Austria, au anuntat pompierii austrieci citati de Kronen Zeitung.

Accidentul a avut loc in nord-estul Austriei, intre Mayerling si Hinterbruehl. In jurul orei locale 6 (7 ora Romaniei), microbuzul in care se aflau opt romani a intrat intr-un parapet si a fost proiectat in piciorul unui pod.

Doi dintre raniti - doua femei in varsta de 60 de ani - au fost transportati la spital cu elicopterul, la Viena. Un al treilea ranit a fost dus la spitalul din Baden.

"Una dintre victime, care a fost aruncata in strada in cursul accidentului, a fost calcata de alte masini", a declarat comandantul adjunct al pimpierilor.

Oamenii veneau din Germania si mergeau acasa, la Satu Mare.

Rudele romanilor au luat de dimineata legatura cu autoritatile, dupa ce niciunul dintre pasagerii microbuzului nu mai raspundea la telefon. O prima ipoteza ar fi aceea ca soferul a adormit la volan, a lovit un parapet, iar masina a fost aruncata spre marginea autostrazii unde s-a lovit de pilonii de sustinere a unui pod.

Din cate se pare, soferul decedat in teribilul accident din Austria ar fi un tanar in varsta de 21 de ani. Surse au declarat pentru reporterii de la ObiectivSM.ro ca soferul ar fi pornit joi din judetul Satu Mare si ar fi ajuns vineri in Germania. Conform sursei citate, sambata noaptea a pornit spre casa.

Microbuzul, un Opel Vivaro fabricat in 2010, de culoare alba, ar apartine firmei satmarene Olimpia Travel.

Cu precizari a venit si MAE roman, care arata, intr-un comunicat: "Cinci cetateni au decedat iar trei au fost raniti, dintre care doi se afla in stare grava. Persoanele ranite au fost transportate de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale.

In acest sens, o echipa consulara mobila din cadrul misiunii diplomatice se deplaseaza la spitalul unde se afla internati cetatenii romani, pentru a obtine detalii cu privire la starea de sanatate a acestora si pentru a acorda asistenta consulara. Misiunea diplomatica romana sprijina familiile persoanelor decedate in vederea eliberarii certificatelor de deces si a repatrierii trupurilor neinsufletite", precizeaza MAE.

Potrivit sursei citate, conform datelor obtinute pana la acest moment, se confirma ca in accident a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania, la bordul caruia se aflau 8 cetateni romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#accident Austria cinci morti romani, #accident romani Viena, #romani morti accident Viena Austria , #accident
Comentarii