Accident cumplit in Spania: MAE confirma ca printre morti se afla o studenta romanca

Luni, 21 Martie 2016, ora 09:29
3383 citiri
Accident cumplit in Spania: MAE confirma ca printre morti se afla o studenta romanca
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta ca o studenta romanca a murit in accidentul de autocar care a avut loc duminica in apropierea localitatii Freginals, provincia Tarragona din Spania.

Potrivit unui comunicat MAE transmis luni Agerpres, Consulatul General al Romaniei la Barcelona este in legatura cu familia persoanei decedate si cu autoritatile spaniole competente si va acorda asistenta consulara necesara.

Accident de autobuz cu studenti Erasmus, in Spania: Cel putin 14 morti si 43 de raniti (Video)

"Decesul cetateanului roman a fost confirmat de autoritatile spaniole in cursul acestei nopti, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor. Imediat dupa producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al Romaniei la Barcelona a contactat in regim de urgenta autoritatile spaniole si o echipa mobila a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului in Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum si la Centrul de Management al Crizei constituit de autoritatile locale.

Reprezentantii oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protectiei Civile, primele informatii oferite de autoritatile spaniole referindu-se strict la cetatenia persoanelor ranite in accident, printre care nu se aflau si cetateni romani", precizeaza MAE.

Un autocar cu studenti Erasmus de diverse nationalitati s-a rasturnat si s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostrada in nord-estul Spaniei, au anuntat duminica serviciile de interventie, potrivit DPA si EFE.

Potrivit autoritatilor spaniole, 13 persoane au murit in urma respectivului accident. In accident au fost ranite alte 43 de persoane, dintre care circa 30 au fost spitalizate.

Accidentul s-a produs la primele ore ale diminetii in apropiere de orasul-port Tarragona. Postul TV3 a relatat ca soferul autocarului a pierdut controlul volanului, dupa care autocarul s-a rasturnat si s-a ciocnit cu un autovehicul din sens opus.

La bordul autocarului se aflau 56 de studenti Erasmus de 19 nationalitati diferite, care se intorceau de la un festival organizat la Valencia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#accident autobuz Spania, #romanca murit accident Spania , #accident