Accident de autocar in Brasov: Medicii si asistentele s-au mobilizat exemplar, ranitii sunt in stare buna

Sambata, 18 Iunie 2016, ora 10:58
3633 citiri
Accident de autocar in Brasov: Medicii si asistentele s-au mobilizat exemplar, ranitii sunt in stare buna
Foto: Digi24

Cele 26 de victime ramase in viata dupa accidentul de autocar produs vineri in apropiere de Fagaras au fost internate in patru spitale si sunt in stare stabila. Multe dintre ele vor fi externate pana sambata seara.

Medicii si asistentele s-au mobilizat exemplar, iar unii raniti au beneficiat si de ajutorul psihologilor.

Dintre raniti, 12 sunt ingrijiti la spitalul de pediatrie din Brasov, unde o singura fata este intr-o stare mai grava, informeaza Digi24.

"Sunt 12 copii ramasi la Spitalul Clinic de Copii. 11 sunt in stare buna si majoritatea, pana diseara, vor fi externati. Un copil a fost operat. E intr-o stare nu foarte grava, dar necesita tratament si nu poate fi deplasat. Are mai multe fracturi, dar starea e buna. Doua fracturi la un membru superior si trebuie ingrijit la Terapie Intensiva. Tratamentul anticoagulant, plus antibiotice, trebuie pansata zilnic, e constienta, prezenta. Vrem sa fie bine, cred ca pana marti va sta in spital", a declarat, sambata dimineata, Marcel Albean, purtatorul de cuvant al Spitalului de Pediatrie din Brasov.

Acesta a mai precizat ca aproape 20 de medici au venit de acasa pentru a-si ajuta colegii aflati in tura si pentru a acorda ingrijirile necesare ranitilor. Lor li s-au alaturat si zeci de asistente. Marcel Albean a precizat ca s-a dovedit cu aceasta ocazie ca "planul alb", care trebuie pus in aplicare in situatii de urgenta si care a fost stabilit recent, a functionat.

De asemenea, el a spus ca unii raniti au trecut mai usor peste traumele psihice, dar altii au avut nevoie sa fie consiliati de psihologi. "Au aparut si parintii si starea lor e mult mai buna", a adaugat Marcel Albean.

Alte cinci victime, patru copii si un adult, au fost internate la Spitalul Judetean Brasov, in timp ce cinci raniti au fost dusi la Spitalul Militar si alti patru la un spital privat, toti fiind in stare stabila.

Si prefectul judetului Brasov, Ciprian Bancila, a declarat sambata pentru Agerpres ca mare parte dintre raniti pleaca acasa.

"De la Spitalul Militar, trei au fost externati vineri seara, iar doi urmeaza sa plece azi. Dintre cei patru copii internati la Spitalul Sf. Constantin, trei vor fi externati sambata. Pentru o fata care ar avea nevoie de operatie se asteapta acordul parintilor. Daca vor dori sa fie operata la spitalul din Brasov, va ramane in continuare in grija medicilor, daca nu va fi externata", a precizat prefectul.

Patru oameni au murit si 26 au fost raniti intr-un accident de autocar produs vineri pe dealul Persani, situat intre Brasov si Fagaras.

Vehiculul s-a rasturnat intr-o curba, dupa ce a acrosat un parapet. In autocar se aflau mai multi elevi si tineri care urmau sa participe la un Festival international de Folclor din Arad.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#accident Brasov autocar elevi, #accident copii Fagaras Brasov , #accident