Accidente de munca: 21 de morti in trei luni

Vineri, 13 August 2010, ora 10:13
1185 citiri
Accidente de munca: 21 de morti in trei luni
Foto: Arhiva

21 de persoane au murit in accidente de munca in primele trei luni ale anului, cu 64 mai putine fata de perioada similara a anului trecut, cand 85 de persoane au fost accidentate mortal, conform datelor statistice publicate pe site-ul Ministerului Muncii.

Sectoarele economiei nationale in care au fost cele mai multe accidente mortale de munca sunt: constructii de cladiri - sapte accidentati mortal, in primele trei luni, 46,1 la suta mai putin decat in aceeasi perioada a anului 2009, silvicultura si exploatare forestiera, industria metalurgica, comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor - doi accidentati mortal, administratie publica si aparare; asigurari sociale, comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor, administratie publica si aparare; asigurari sociale - cate doi la suta.

Un numar mare de accidentati mortal in munca s-a inregistrat in judetele: Hunedoara - trei accidentati mortal, Arges, Bihor si Suceava, cate doi.

Per total economie, in primul trimestru, 688 de persoane au suferit accidente de munca, cele mai multe accidente de munca fiind inregistrate in sectoarele: extractia carbunelui superior/inferior - 62 de accidentati (noua la suta din total), constructii de cladiri - 42 de accidentati (6,1 la suta din total), transporturi terestre si transporturi prin conducte - 33 de accidentati(4,8 la suta din total), industria metalurgica - 31 de accidentati (4,5 la suta), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei - 30 de accidentati (4,4 la suta) si fabricarea de mobila - 27 de accidentati (3,9 la suta).

Un numar mare de accidentati s-a inregistrat in judetele: Bucuresti - 126 accidentati, Petrosani (zona se evidentiaza separat in cadrul judetului Hunedoara, deoarece activitatea de securitate si sanatate in munca este gestionata separat, de catre punctul de lucru Petrosani) - 66 accidentati, Constanta - 30 accidentati, Timis - 30, Mures - 28, Brasov - 22, Cluj - 22 si Arges - 20.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#morti accidente munca, #statistica accidente munca 2010, #accidente munca Romania , #accident