Ambasadorul Rusiei: Diplomatul implicat in accident si-a terminat mandatul, a parasit Romania (Video)

Autor: Ana Ilie
Joi, 25 Octombrie 2012, ora 13:24
5622 citiri
Ambasadorul Rusiei: Diplomatul implicat in accident si-a terminat mandatul, a parasit Romania (Video)
Foto: B1TV

Ambasadorul Rusiei, Oleg Malghinov, a declarat, joi, ca diplomatul rus implicat in accidentul de duminica i s-a incheiat mandatul si a parasit Romania miercuri, ca urmare a procedurilor in vigoare. Malghinov a mai precizat ca diplomatul in cauza, Alexandr Evsyukov, este tulburat de cele intamplate.

In plus, Ambasada Federatiei Ruse este in contact permanent cu autoritatile romane pentru a afla date despre starea victimei.

"Ambasada isi exprima regretul profund in legatura cu consecintele grave ale accidentului de duminica 21 octombrie, in urma caruia a fost accidentata tanara domnisoara Madalina Bacanu. Exprimam sincera compasiune fata de rudele ei si cei apropiati. Pentru noi, esentiala este sanatatea domnisoarei. Ambasada se afla intr-un contact permanent cu autoritatile spitalului", a inceput ambasadorul.

Diplomatul a aratat ca, "in conformitate cu prevederile Conventiei de la Viena cu privire la relatiile internationale si practica internationala, consideram imposibil ridicarea imunitatii diplomatului care a savarsit acest accident. In aceasta legatura, partea rusa a luat decizia de a termina imediat mandatul lui. Ieri Alexandr Evsyukov a parasit Romania".

Oleg Malghinov a declarat ca apreciaza corectitudinea cu care autoritatile romane respecta principiile dreptului international, care prin Conventia de la Viena garanteaza libera circulatie a diplomatilor si dreptul lor de a parasi teritoriul statului primitor, si, "de asemenea, dorinta partii romane de a rezolva acest caz fara politizarea exagerata". Malghinov a intarit ca "partea rusa va cauta aceeasi abordare de nepolitizare in viitoarea investigatie a accidentului".

Intrucat "peste tot in lume accidentele rutiere nu reprezinta o raritate (...) din pacate niciun conducator auto nu este asigurat de comiterea lor, indiferent de cetatenie", "Ambasada mizeaza pentru colaborarea viitoare cu organele competente din Romania pentru clarificarea tuturor circumstantelor accidentului ca sa dea posibilitatea instantei judecatoresti, conducandu-se de legislatia Federatiei Ruse in vigoare, sa stabileasca toate circumstantele accidentului savarsit si sa se pronunte corespunzator".

Desi nu a precizat ce pedeapsa il asteapta de Evsyukov in Rusia daca va fi gasit vinovat, dupa incheierea procedurilor atat in Romania, cat si in Rusia, ambasadorul rus a aratat ca legea rusa prevede acordarea si de daune materiale victimelor.

In ceea ce-l priveste pe diplomatul implicat in accident, acesta trebuie sa raporteze joi la Moscova, asa ca a parasit Romania imediat dupa terminarea mandatului. Ambasadorul a povestit ca a vorbit cu acesta inainte de a pleca si l-a gasit "tulburat" si cu o "impresie diferita privind desfasurarea accidentului".

In ceea ce priveste faptul ca acesta a refuzat alcooltestul, diplomatul a precizat ca nu este vina lui Evsyukov, ci aceasta este regula, intrucat testarea reprezinta procedura de investigare.

In fine, in ceea ce priveste incidentul de sambata, cand un alt diplomat rus a refuzat alcoltestul, ambasadorul a subliniat ca nu s-a comis nicio infractiune, fiind o verificare de rutina, iar persoanele in cauza au procedat conform regulilor.

Ambasadorul a incheiat spunand ca si-a dorit sa prezinte personal pozitia Ambasadei si a Federatiei Ruse, intrucat "intelegem emotia oamenilor". "Exprimam inca o data speranta ca acest accident nu va dauna relatiilor ruso-romane", a subliniat acesta.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#accident diplomat rus, #diplomat rus accident Bucuresti, #ambasador Federatia Rusa accident , #accident