Un tren a lovit un TIR, in Bistrita-Nasaud: Printre victime sunt si copii UPDATE

Joi, 18 Aprilie 2019, ora 17:47
3943 citiri
Un tren a lovit un TIR, in Bistrita-Nasaud: Printre victime sunt si copii UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Opt persoane au fost ranite, joi, dupa ce un tren a lovit un TIR incarcat cu material lemnos, la o trecere peste calea ferata din localitatea Beclean, judetul Bistrita-Nasaud. Victimele se aflau in tren, in care era un grup organizat de copii.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud au spus ca accidentul s-a produs in localitatea Beclean, la trecerea de cale ferata spre Nuseni, unde un TIR cu material lemnos a fost lovit de un tren cu doua vagoane.

Echipajele de interventie au evaluat pasagerii trenului, unii avand leziuni la nivelul membrelor. Din cele circa 60 de persoane din tren, 17 sunt copii (dintr-un grup organizat).

Initial, era vorba despre cinci victime - 3 adulti si 2 copii - constiente, cooperante, cu leziuni care aparent nu le pun viata in pericol. Victimele au fost evaluate de echipajele medicale. Trei dintre acestea vor fi transportate la CPU Beclean si doua la UPU SMURD Bistrita.

Ulterior, ISU a anuntat ca, in total, au fost opt victime (5 victime transportate la spital de echipajele SMURD si SAJ, o victima a ajuns la CPU Beclean cu alte mijloace decat resursele medicale alocate la locul accidentului si alte doua care au primit ingrijiri, dar au refuzat transportul la spital.

Politia Judeteana a anuntat ca, in acest moment, circulatia este blocata, atat pe calea ferata, cat si cea rutiera.

"Din primele cercetari efectuate de politistii de la rutiera si transporturi feroviare la fata locului, a rezultat faptul ca, in orasul Beclean, un barbat de 35 de ani din Tarlisua care conducea un autotren nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferata cand semnalele cu lumini rosii si sonore erau in functiune, moment in care a fost accidentat de trenul regio 15.830 care circula pe relatia Cluj Napoca-Bistrita.

In urma accidentului, cinci persoane care se aflau in tren au fost ranite. Atat conducatorul auto, cat si conductorul trenului au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative", au transmis reprezentantii Politiei Judetene Bistrita-Nasaud.

UPDATE: Traficul feroviar intre statiile Coldau - Beclean pe Somes, judetul Bistrita-Nasaud, a fost reluat, joi dupa-amiaza, pe un fir. Angajatii CFR intervin in continuare pentru degajarea celei de-a doua linii, avand in vedere ca un vagon al trenului a deraiat.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA anunta ca traficul feroviar intre statiile Coldau - Beclean pe Somes a fost redeschis la ora 15:35 pe firul I, primul tren care tranziteaza aceasta zona fiind trenul IR 1833, care circula in relatia Iasi - Timisoara Nord.

In continuare se fac cercetari pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care a avut loc accidentul.

La randul sau, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, administratorul retelei feroviare nationale, a informat ca traficul feroviar intre statiile Coldau - Beclean pe Somes este blocat din cauza accidentului in care a fost implicat trenul de calatori 15850 si care s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferata dotata cu semnale acustice si luminoase, care functionau normal in momentul impactului.

Conform sursei citate, primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii.

La fata locului au ajuns reprezentantii Regionalei CF Cluj, care actioneaza pentru degajarea liniilor de cale ferata si repunerea pe sina a vagonului deraiat. In intervalul orar necesar operatiunilor de interventie pentru retragerea TIR-ului din zona de siguranta feroviara, repunerea pe sina a vagonului deraiat si eliberarea gabaritului, doua trenuri de calatori - IR 1833 si R 4102 - sunt oprite temporar in statiile Beclean pe Somes si Coldau.

Personalul feroviar intervine operativ si acorda tot sprijinul necesar reprezentantilor ISU pe parcursul operatiunilor intreprinse in zona accidentului, astfel incat circulatia trenurilor pe ruta directa Dej - Beclean pe Somes sa fie reluata in conditii de siguranta, in cel mai scurt timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#tren lovit TIR Bistrita Nasaud , #accident