Accident de munca la noua hidrocentrala Hidroelectrica de la Racovita

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 09:12
3193 citiri

Accident de munca la noua hidrocentrala de la Racovita, judetul Sibiu: doi muncitori au cazut de la 10 metri si au fost dusi la spital.

Lucratorii, unul de 38 de ani, celalalt de 54 de ani, au ajuns sambata seara la Urgenta Spitalului Clinic Judetean din Sibiu, cu multiple contuzii, dupa ce au cazut de pe o schela pe roti, miscata din greseala de colegii lor.

Cei doi dadeau cu glet peretii de la noua hidrocentrala de la Racovita, obiectiv apartinand Hidroelectrica, a declarat, sambata, directorul firmei de constructii din Ramnicu Valcea, unde erau angajati cei raniti.

Inspectoratul Teritorial de Munca Sibiu a demarat deja o ancheta, fiind vorba despre un accident de munca.

"Se va face o investigatie interna, vedem in ce conditii s-a produs evenimentul. Este un eveniment foarte neplacut. Ne bucuram, deocamdata, ca, la prima vedere, nu sunt probleme. Speram sa nu fie niciun fel de probleme si sa fie mai atenti. Erau sus pe schele. Au vrut sa mute schela cu ei sus, schela (fiind - n.red.) pe roti. Nici ei nu o sa spuna ca sunt implicati direct. Seful de echipa era sus pe schela. Totdeauna sunt echipati asa (corespunzator - n.red.). Imi pare rau ca nu suntem atenti", a declarat Adrian Racaru, directorul firmei la care lucreaza cei doi muncitori accidentati.

Potrivit acestuia, de vina ar fi "neatentia" angajatilor. Directorul firmei valcene spune ca niciodata cei doi muncitori nu au mai fost accidentati, in timpul serviciului.

Reprezentantii constructorului sunt asteptati luni, pentru explicatii, la sediul ITM Sibiu. Seful Serviciului Control si Securitate in Munca al ITM Sibiu, Mihai Magdoiu, declara ca cei doi muncitori, implicati in accidentul de munca, "au avut noroc fantastic".

"Au avut noroc fantastic.(...) Norocul lor ca s-au lovit de o turbina, pe la vreo trei metri inaltime, altfel nu imi explic. Aveau echipament de protectie. Cei doi faceau finisaje. Au scapat fantastic de usor", a precizat reprezentantul ITM Sibiu.

Medicii sunt deocamdata optimisti, tinand cont ca cei doi muncitori sunt constienti, unul dintre ei fiind adus la computerul tomograf, pe un carucior cu roti, purtand un guler in jurul gatului, iar celalalt era intins pe o targa, dar cooperant.

"Starea generala este buna. Pacientii au fost adusi de la Racovita prezentand policontuzii prin cadere de la inaltime, de pe o schela de zece metri. Se aflau in timpul serviciului, la Hidrocentrala de la Racovita. Ambii pacienti prezinta contuzii ale coloanei vertebrale cervicale, unul dintre ei prezinta o contuzie la nivelul membrului superior drept. Sunt in curs de investigatii", a spus, dupa primul consult si primele investigatii, Anca Cristea, medic de serviciu la Sectia de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu.

In urma tuturor investigatiilor, medicii vor decide daca si cat timp cei doi muncitori vor ramane internati. Acestia au fost insotiti la spital de o parte dintre colegi.

Noua hidrocentrala de pe raul Olt, din comuna sibiana Racovita, este unul dintre obiectivele de investitii din acest an al Hidroelectrica.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#accident munca hidrocentrala Sibiu, #muncitori raniti hidrocentrala Olt , #accident