Un deputat PSD a fost implicat intr-un accident la Iasi. Avea o alcoolemie de 0,05mg/l

Duminica, 19 Martie 2017, ora 12:38
7734 citiri
Un deputat PSD a fost implicat intr-un accident la Iasi. Avea o alcoolemie de 0,05mg/l
Foto: captura video Youtube/TVR Iasi

Deputatul PSD de Iasi Vasile Catea a fost implicat, sambata seara, intr-un accident rutier, in centrul orasului, iar o persoana a fost ranita usor.

Politicianul iesean a fost depistat de catre politisti cu o alcoolemie de 0,05mg/l alcool pur in aerul expirat, dar spune ca nu a baut alcool.

Vasile Catea conducea un Audi, iar pe strada Sfantul Lazar, din apropierea sediului SRI, masina sa a fost lovita de o autoutilitara, al carei sofer intentiona sa intre pe o strada laterala. Masina condusa de catre deputatul PSD a fost proiectata intr-un taxi.

In urma impactului, soferul taximetrului a fost ranit usor, fiind transportat la spital, dar nu a necesitat internarea.

O echipa de politisti s-a deplasat la locul accidentului, toti cei trei soferi fiind testati alcoolscopic.

"Soferul autoutilitarei nu a acordat prioritate unui autoturism Audi care circula regulamentar, iar cele doua masini au intrat in coliziune. Autoturismul Audi a fost proiectat apoi intr-un taxi. Toti cei trei soferi au fost testati alcoolscopic, iar soferul Audi a fost gasit pozitiv cu o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-a fost luata o proba de sange pentru determinarea alcoolemiei din sange", a declarat Anca Vajiac, purtatorul de cuvant al Politiei Iasi.

Parlamentarul a declarat, duminica, la Antena 3, ca autoutilitara i-a taiat calea si l-a aruncat intr-un taximetru, el sustinand ca in urma accidentului usor nu a fost nimeni ranit, ci s-au inregistrat doar pagube materiale.

Intrebat daca a consumat bauturi alcoolice, in conditiile in care etilotestul a indicat 0,05 mg/l, parlamentarul a spus ca nu si ca i s-au recoltat probe de sange pentru a se stabili cu exactitate de ce a iesit aceasta valoare.

"Si o salata de otet daca consumi poate iesi aceasta cifra, dar o sa vedem la Medicina Legala ce se va spune", a spus Vasile Catea.

"Conducerea unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, care are o imbibatie alcoolica cuprinsa intre 0,2 -0,5 g/l alcool pur in sange, respectiv 0,15 - 0,25 mg/l alcool pur in aerul expirat se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni (21 la 50 puncte-amenda) si cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 180 de zile", spune legea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#deputat PSD accident Iasi alcoolemie , #accident