Copilul salvat din put dupa aproape 11 ore este in stare critica

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 10:31
5974 citiri
Copilul salvat din put dupa aproape 11 ore este in stare critica
Foto: Facebook / ISU

Baietelul in varsta de 1 an si 8 luni salvat marti seara din putul in care cazuse este internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului Grigore Alexandrescu in Bucuresti. Copilul a fost resuscitat dupa un stop cardio-respirator si acum e stabilizat, dar are pneumonie, prognosticul medicilor fiind rezervat.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Raluca Alexandrescu, a declarat miercuri dimineata ca baietelul "e in stare grava, a venit intr-un status post-resuscitare, a facut stop cardio-respirator in timpul transportului, pe o hipotermie severa".

Medicul a mai precizat ca micutul "a facut sindrom de aspiratie", care este cea mai grava problema.

"Stand cu capul in jos, probabil a varsat sau a inghitit apa din fantana", a adaugat medicul.

Totodata, acesta a mai precizat ca temperatura corpului copilului "s-a stabilizat".

"E in sectia de terapie intensiva. Starea e stabila, dar grava din cauza problemelor pulmonare. Prognosticul e rezervat, are pneumonie de aspiratie, probleme pulmonare, a intrat lichid in plamani. Deocamdata toate manevrele sunt de reanimare, nu se fac operatii (...) E vorba despre reanimare hidroelectrolitica, e in continuare intubat, ventilat mecanic.

Temperatura corpului s-a stabilizat de la venire, in cursul noptii a fost o temperatura normala. Problema pulmonara probabil va trece mai greu", a mai declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

Copilul a fost scos din putul aflat in curtea casei din judetul Teleorman a fost salvat de echipele de interventie dupa mai mult de zece ore de la apelul facut la 112.

Micutul a stat timp de aproape 11 ore cu corpul in apa, la o adancime de 16 metri, intr-un spatiu cu diametru de circa 30 de cm.

Imediat dupa salvarea lui, copilul a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat de urgenta la Bucuresti.

Citeste mai multe despre Un copil de un an si 8 luni a fost salvat dupa aproape 11 ore dintr-un put in care cazuse.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#copil salvat put Teleorman spital , #accident