Cum vrea Rusia sa il scape pe diplomatul care a accidentat o tanara in Bucuresti

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 08:57
5326 citiri
Cum vrea Rusia sa il scape pe diplomatul care a accidentat o tanara in Bucuresti

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu sustine ca sansele ca imunitatea diplomatului rus care a accidentat duminica o tanara sa fie ridicata sunt minime.

"Sansele ridicarii imnunitatii diplomatului sunt tehnic minime. Exista o practica consecventa de o mie si ceva de ani cu privire la imunitatea personalului diplomatic, acest drept de imunitate este al statului, nu al trimisului si din acest punct de vedere imunitatea nu se confunda cu impunitatea.

Apoi, statele, de regula, evita sa creeze precedente pe acest palier, sa permita urmarirea penala a trimisilor lor cu statut diplomatic indiferent despre ce fapte este vorba", a precizat Diaconescu, la B1 TV.

Accidentul provocat de angajatul Ambasadei Rusiei: MAE a cerut ridicarea imunitatii

Consilierul prezidential a mai spus ca Rusia e posibil sa politizeze subiectul.

"Mai intai, va incerca sa-l minimalizeze, dand un raspuns indirect, ulterior spunand prin intermediul unui consul ca Romania a exagerat", a completat Diaconescu.

Cazul fetei calcate de o masina a Ambasadei Rusiei - ambasadorul rus, convocat la MAE

"De regula, statele care au diplomati care comit infractiuni foarte rapid procedeaza intern, pentru judecarea si acoperirea faptei respective, printr-o hotarare judecatoreasca, in mod evident", a precizat Cristian Diaconescu.

Ria Novosti: Diplomatul avea viteza regulamentara

Declaratiile lui Diaconescu vin in contextul in care consulul Ambasadei Rusiei la Bucuresti, Andrei Lancikov, a declarat pentru Ria Novosti ca presa din Romania exagereaza cu privire la cauzele accidentului si ca, de fapt, vina ar fi a victimei.

Lancikov a spus ca oficialul este secretar I in cadrul Ambasadei de la Bucuresti si ca in masina se aflau sotia si copilul sau. Lancikov a subliniat ca diplomatul, pe nume Alexander Evciukov, circula cu viteza regulamentara si ca era treaz, lucru confirmat la ambasada, chiar daca a refuzat testarea alcoolemiei.

Suspiciuni de spionaj

Pe de alta parte, jurnalistii de la B1 TV au vehiculat informatia potrivit careia numele diplomatului rus implicat in accident, dat presei, nu ar fi adevarat.

Jurnalistul Andrei Badin a prezentat, marti seara, lista tuturor diplomatilor acreditati la Ambasada rusa de la Bucuresti, publicata pe site-ul institutiei, pe care nu se regaseste insa numele diplomatului implicat in accident.

Tanara spulberata pe trecerea de pietoni de o masina a Ambasadei Rusiei

O tanara in varsta de 17 ani a fost lovita, duminica, pe o trecere de pietoni din Bucuresti de o masina a Ambasadei Rusiei, care circula cu o viteza foarte mare.

Tanara spulberata pe trecerea de pietoni de o masina a Ambasadei Rusiei

Fata a fost lovita frontal si aruncata la o inaltime de doi - trei metri, apoi a cazut pe asfalt.

Tanara este in coma la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Bagdasar-Arseni, avand contuzii la creier.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca a solicitat ridicarea imunitatii ambasadorului rus si ca o sa transmita acest lucru Parchetului, pentru ca procurorii sa nu se grabeasca cu trimiterea dosarului in Rusia.

"MAE a cerut ridicarea imunitatii diplomatului, vom transmite Parchetului ce am cerut

pentru a nu se grabi cu transferul de jurisdictie", a spus Corlatean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#accident Ambasada Rusia spionaj, #imunitate diplomat accident Rusia, #accident trecere pietoni ambasada, #accident masina ambasada Rusia , #accident