Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dupa accidentele mortale, sute de masini au defilat pe malul Dambovitei - soferii cer sa se monteze parapet

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 22:09
4340 citiri
Dupa accidentele mortale, sute de masini au defilat pe malul Dambovitei - soferii cer sa se monteze parapet
Foto: Captura Digi 24

Sute de soferi bucuresteni au protestat, duminica, pe malul Dambovitei, cerand sa fie montate parapete in zonele periculoase, unde si-au pierdut viata doua persoane, in ultimele doua zile.

Zeci de accidente au loc in fiecare an pe Splaiul Dambovitei. Parapetul a disparut in urma cu mai bine de un an, iar in locul lui au aparut maldare de gunoaie si bucati de beton. Aici, soferii care pierd controlul asupra volanului ajung direct in Dambovita.

In ultimele doua zile, au avut loc doua accidente care s-au soldat cu doi morti si mai multe persoane grav ranite.

Soferii au iesit cu masinile pe Splaiul Dambovitei si au cerut autoritatilor ca drumul sa fie mai bine semnalizat, asfaltul reparat, iar in zonele cu pericol de derapaj sa se monteze parapet de beton, informeaza Digi24.

Protestatarii si-au lipit mesaje pe masini si si-au legat banderole negre in semn de doliu fata de oamenii care au murit in aceasta saptamana, dupa ce au cazut cu masina in Dambovita.

Oamenii au spus ca au trimis numeroase sesizari autoritatilor si primariei din Popesti-Leordeni, dar fara rezultat. Oamenii din zona spun ca nu e luna in care o masina sa nu plonjeze in apa.

"Noi, ce demersuri am facut din partea asociatiilor de proprietari, n-am obtinut nimic. Acum mor oameni pe splai. Nu e marcat, nu are parapet sau gard la marginea apei. Oamenii mor zilnic", a declarat Bogdan Gheorghiu.

"E periculos sa circulam pe Splai. Vorbesc ca o mama care isi duce copilul la scoala si care trebuie luat. Daca nu se va face un gard normal se va face unul din cruci", a adaugat un locuitor de pe Splaiul Dambovitei.

Autoritatile, in schimb, isi paseaza vina dintr-o curte in alta. Impartirea administrativa se vede clar pe harta. Soseaua, pe ambele sensuri, este in administrarea autoritatilor Capitalei. Bucata mai mica, ce are doar terenul viran si blocurile de locuinte, este administrata de autoritatile ilfovene.

"Au pasat cazul de la unii la altii. Ca nu e la Bucuresti, e la Ilfov, ca e la Popesti", a precizat un locatar de pe Splaiul Dambovitei.

Cati oameni trebuie sa mai moara ca sa decidem cine face gardul?

La mai putin de 72 de ore de la accidentele in care doi oameni si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti pe Splaiul Unirii, singura masura luata a fost aceea de a vana vitezomanii. Politistii ilfoveni si bucuresteni au instalat radare pe cele doua sensuri ale soselei si au impartit zeci de amenzi in doar cateva ore.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#masini protest accidente Cheiul Dambovitei, #accidente mortale Cheiul Dambovitei , #accident