Elicopter militar, prabusit langa Buzau: Patru morti (Video)

Joi, 05 Iulie 2012, ora 12:30
8563 citiri
Elicopter militar, prabusit langa Buzau: Patru morti (Video)
Foto: Arhiva

Un elicopter militar de antrenament s-a prabusit, joi, in judetul Buzau. Cei patru militari aflati la bord au murit, potrivit MApN.

Aparatul de zbor IAR 316, fabricat in Romania, a pierdut legatura radio cu baza in jurul orei 12.00 si s-a prabusit la scurt timp dupa aceasta, in zona localitatii Posta Calnau, la 5 km de baza.

Elicopterul militar apartinea Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Boboc si executa un zbor de antrenament. Aparatul de zbor, foarte popular in Europa, era folosit pentru misiuni militare si de antrenament. Era dotat cu un motor de 550 cp si atingea 210 km pe ora. Era un elicopter multirol, extrem de versatil.

Potrivit sefului ISU Buzau, Danut Nicolae, la fata locului s-au deplasat 4 autospeciale cu apa si spuma si mai multe ambulante, precum si un echipaj SMURD.

Intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, Ministerul Apararii Nationale a confirmat accidentul si ca la bordul elicopterului se aflau patru militari - trei membri ai echipajului si un student din cadrul scolii de pilotaj: Capitan-comandorul Mitica Docuz, in varsta de 45 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era casatorit si avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era casatorit si tatal unui copil. Maistrul militar Catalin Topoliceanu, in varsta de 38 de ani, avea la activ peste 1100 de ore de zbor, era casatorit si avea un copil. Studentul, in anul intai, Stefan Coropetchi avea 19 ani si era necasatorit.

Conform procedurii, au fost retinute la sol toate aeronavele de tip IAR 316 B, pana la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat masuri pentru securizarea zonei de impact.

Ministrul Apararii Nationale a ordonat unei comisii a Statului Major al Fortelor Aeriene sa demareze o ancheta pentru cercetarea imprejurarilor producerii accidentului. De asemenea, Parchetul Militar a fost sesizat in acest caz.

"Conform procedurii toate aparatele au fost oprite de la zbor si s-a demarat o ancheta pentru cercetarea imprejurarii producerii accidentului", a declarat Florin Jipa, purtatorul de cuvant al MApN.

Posibilele cauze ale accidentului pot fi, conform expertilor in aviatie, eroarea umana sau temperatura ridicata de afara.

Rezultatele anchetei Parchetului Militar vor fi facute publice la finalul cercetarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#elicopter militar prabusit Buzau, #elicopter cazut Buzau , #accident