Elicopter prabusit in Harghita: Detalii dinaintea tragediei dezvaluite de prietenii pilotului

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 16:26
4304 citiri
Elicopter prabusit in Harghita: Detalii dinaintea tragediei dezvaluite de prietenii pilotului
Foto: Facebook/GYROmania

Pilotul girocopterului care s-a prabusit, sambata, in judetul Harghita si-a anuntat prietenii alaturi de care zbura, la doar 30 de secunde de la decolare, ca aparatul sau are probleme la rotor, cerand eliberarea urgenta a pistei, pentru a putea ateriza, afirma unul dintre prietenii sai.

Pilotul a decolat, sambata dimineata, alaturi de alti prieteni, fiecare cu aparatul sau de zbor, de pe aerodromul din apropiere de Odorheiu Secuiesc, intentionand sa se indrepte spre Ghindari, judetul Mures.

Mihai Lupu, unul dintre cei care il insoteau, a declarat presei ca au decolat la ora 10:30, iar dupa doar 30 de secunde i-a anuntat ca are probleme la rotor, cerand sa fie eliberata urgent pista pentru a putea ateriza.

"Am intors sa-l vad, daca aterizeaza ok, si l-am vazut cazand aici, un nor de fum si asta a fost", a povestit prietenul pilotului care a murit.

El a adaugat ca zburau impreuna de aproape un an si ca niciodata nu s-a intamplat sa aiba probleme.

Lupu a mai spus ca aparatul de zbor era nou si ca pilotul il verificase cu 20 de minute inainte de decolare, inclusiv rotorul.

De asemenea, el a afirmat ca la momentul decolarii conditiile de zbor erau bune, era vizibilitate si nu ploua.

Potrivit unor surse judiciare, girocopterul era pilotat de Alin Neagoe, de 39 de ani, din Bucuresti.

Aceleasi surse precizeaza ca elicopterul de mici dimensiuni era inmatriculat in Polonia.

Conform reprezentantilor Inspectoratului General al Politiei Romane, o echipa de experti criminalisti specializati in accidente aviatice s-a deplasat, cu un autolaborator special, la locul prabusirii aparatului de zbor.

Elicopter privat prabusit la Odorheiul Secuiesc

Accidentul a avut loc, sambata dimineata, la iesirea din Odorheiu Secuiesc spre comuna Lupeni. Accidentul s-a produs la patru kilometri de Odorheiu Secuiesc, la o distanta de 100-150 de metri de DN 13A, autoritatile fiind anuntate prin 112 la ora 10:44.

Potrivit unui comunicat de presa al MAI, aparatul de zbor de mici dimensiuni s-a prabusit intr-o zona impadurita si a luat foc la impactul cu solul. Acolo au ajuns echipaje ale ISU Harghita, ale Jandarmeriei si ale SMURD.

Conform comunicatului MAI, primii pompieri care au ajuns la locul accidentului au stins incendiul si au constatat ca la bordul aparatului de zbor, de tip girocopter, era o singura persoana, care in urma prabusirii a decedat. Aparatul de zbor era privat.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#elicopter prabusit Harghita, #elicopter prabusit Odorheiul Secuiesc , #accident